Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΑνέγερση νέων πεντάστερων ξενοδοχείων σε Αργοστόλι και Κύμη
Επενδύσεις

Ανέγερση νέων πεντάστερων ξενοδοχείων σε Αργοστόλι και Κύμη

Εγκρίσεις αρχιτεκτονικής μελέτης από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής για δύο ξενοδοχεία, για την ανάπλαση τμήματος της χερσαίας ζώνης του παλαιού λιμένα της Μυκόνου και την ανακατασκευή – αποκατάσταση και λειτουργική συνένωση συνόλου κτιρίων στο ιστορικό κέντρο της Πάργας.

Υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιου Μπακογιάννη, συνεδρίασε το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, εγκρίνοντας υποθέσεις εκ των οποίων οι σημαντικότερες είναι οι ακόλουθες:

  • Έγκριση αρχιτεκτονικής μελέτης που αφορά στην ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας 5* 292 κλινών στη θέση Παλιοσταφίδα -Τσουρούνα (τέως Δήμων Αργοστολίου και Κεφαλονιάς)

Αφορά στη δημιουργία ξενοδοχειακής εγκατάστασης 5 αστέρων, δυναμικότητας 292 κλινών σε γήπεδο με εμβαδό 31, 4 στρέμματα. Όλη η μονάδα αποτελείται από δύο κτηριακές ενότητες με θερμαινόμενη κολυμβητική δεξαμενή, SPA, pool Bar, υπαίθριο κυκλικό θέατρο, εστιατόριο με τμήμα δοκιμής τοπικών κρασιών, ενώ παράλληλα προβλέπεται η δημιουργία δρόμου που οδηγεί στην παραλία για τις ανάγκες τόσο των ενοίκων αλλά και των κατοίκων της περιοχής. Χαρακτηριστικά της τουριστικής εγκατάστασης είναι οι διαμορφώσεις επιφανειών φύτευσης και η χρησιμοποίησης της φυσικής πέτρας της περιοχής.

  • Αρχιτεκτονική μελέτης που αφορά στην ανέγερση ξενοδοχείου 5*, δυναμικότητας 190 κλινών σε γήπεδο εμβαδού 54.220,60 τ.μ στη θέση “Χερόμυλος” του Δήμου Κύμης Αλιβερίου

Αφορά σε ανέγερση ξενοδοχείου κλασσικού τύπου 5 αστέρων, 190 κλινών, με δωμάτια τύπου bungalows, πισίνες, κεντρικό εστιατόριο και bar, κεντρική πισίνα, κτίριο reception, Spa, συνεδριακούς χώρους, κτίριο εστιατορίου με πισίνα και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, σε γήπεδο 54,2 στρεμμάτων. Προβλέπεται εκτεταμένος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων και γήπεδο τέννις, ενώ εντός του συγκροτήματος προβλέπεται να κυκλοφορούν μόνο ηλεκτρικά οχήματα. Όλες οι στάθμες του συγκροτήματος έχουν προσπέλαση με τα ηλεκτρικά οχήματα και όπου αυτό δεν είναι δυνατόν, τοποθετούνται ανελκυστήρες, κατάλληλοι για άτομα ΑΜΕΑ.

  • Έγκριση αρχιτεκτονικής μελέτης που αφορά στην χερσαία ζώνη Λιμένα Μυκόνου

Αφορά στην ανάπλαση τμήματος της χερσαίας ζώνης του παλαιού λιμένα της Μυκόνου. Είναι επιτακτική η ανάγκη της αναβάθμισής τουσε χώρο υψηλής αισθητικής, φιλικό σε κατοίκους και επισκέπτες, με έμφαση στην πρόσβαση των ΑΜΕΑ. Αυτό θα επιτευχθεί κυρίως με την αντικατάσταση της υφιστάμενης επιφάνειας με ειδικό αντιολισθηρό δάπεδο από φυσικές πλάκες σε διάφορα σχήματα και σε αποχρώσεις του γκρί – άσπρου, με τη δημιουργία επιφανειών πρασίνου, την τοποθέτηση σημαντικού αριθμού μικροκατασκευών και στοιχείων αστικού εξοπλισμού (καθιστικά, φωτιστικά σώματα, κάδους υπαίθρια παιχνίδια κ.λπ.), καθώς και με τον σχεδιασμό νέων κατασκευών πέργκολας, που θα υπακούουν σε κοινούς μορφολογικούς κανόνες.

  • Ανακατασκευή – αποκατάσταση και λειτουργική συνένωση συνόλου κτιρίων στο Ιστορικό κέντρο Πάργας, Δήμος Πάργας.

Αφορά στην αποκατάσταση συνόλου μικρών κτιρίων στο ιστορικό κέντρο της Πάργας. Στόχος είναι η ομογενοποίηση, αισθητικά και λειτουργικά, των κτιρίων των οποίων η σημερινή κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Ειδικότερα, η επέμβαση αφορά στην ανακατασκευή ερειπωμένου κτιρίου (νομίμως υφιστάμενου ως προ του 1955) και στην προσαρμογή του σύγχρονου κτιρίου στα παραδοσιακά πρότυπα του οικισμού (νομίμως υφιστάμενο βάσει των: ισόγειο κατασκευασμένο προ του 1955.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας και Πολεοδομίας, κ. Νίκος Ταγαράς δήλωσε: “Με αμείωτο ρυθμό το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής εξετάζει σημαντικά πολεοδομικά και αρχιτεκτονικά θέματα, αποτελώντας επιταχυντή της ανάπτυξης με φιλικό προς το Περιβάλλον πρόσημο”.

Στη φωτογραφία, άποψη της Πάργας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024