Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΕκκενώνονται ξενοδοχεία στην Αττάλεια λόγω μεγάλης δασικής πυρκαγιάς
Προορισμός

Εκκενώνονται ξενοδοχεία στην Αττάλεια λόγω μεγάλης δασικής πυρκαγιάς

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αττάλεια της Τουρκίας, καθώς έχει ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά και καίγονται μεγάλες δασικές εκτάσεις.

Στους 4 ανήλθαν οι νεκροί και στους 183 οι τραυματίες απο την μεγάλη πρυκαγιά στηνπεριοχή της μαρμαρίδας και της Αττάλειας, με τη φωτιοά να έχει φτάσει πολύ κοντά και σε ξενοδοχειακές μονάδες, με αποτέλεσμα την εκκένωσή τους. Ήδη απομακρύνθηκαν 100 Ρώσοι τουρίστες από το ξενοδοχείο Titanic Deluxe Bodrum Hotel σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ρώσων Τουριστικών Πρακτόρων (ATOR).

“Το ίδιο το ξενοδοχείο δεν καίγεται. Οι τουρίστες απομακρύνθηκαν ως μέρος των προληπτικών μέτρων. Αυτό που καίγεται είναι το δάσος σε λόφο δίπλα στα κτίρια του Titanic Deluxe Bodrum Hotel. Οι τουρίστες μετακινούνται στο κοντινό Lujo Hotel Bodrum και το La Blanche Resort Bodrum. Σε ό,τι αφορά αυτά τα δύο ξενοδοχεία, δεν έχει υπάρξει ακόμη απόφαση για την εκκένωση τουριστών”, ανέφερε η αναπλ. γενική διευθυντρια της εταιρείας Anex Tour, Yana Muromova, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Οι αρχές εκκένωσαν 18 χωριά και περιφέρειες της Αττάλειας, ενώ 16 ακόμη χωριά εκκενώθηκαν στις γειτονικές επαρχίες Άδανα και στη Μερσίνη. Έχουν καταγραφεί 60 δασικές πυρκαγιές σε 17 από τις 81 επαρχίες της Τουρκίας από την Τρίτη, εκ των οποίων οι 36 βρίσκονται υπό έλεγχο. Οι φωτιές στην Οσμανίγιε και στο Κάισερι (Καισάρεια) μαίνονται.

Ο υπουργός Γεωργίας Bekir Pakdemirli δήλωσε ότι επιχειρούν 35 αεροσκάφη, 457 οχήματα and 4.000 άτομα προσωπικό στις προσπάθειες κατάσβεσης στις επαρχίες Osmaniye, Kayseri, Kocaeli, Adana, Mersin και Kutahya.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024