Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΥποχρεωτικά τεστ για όσους φθάνουν στη Γερμανία από την 1η Αυγούστου
Τουρισμός και δημόσια υγεία

Υποχρεωτικά τεστ για όσους φθάνουν στη Γερμανία από την 1η Αυγούστου

Κεντρικό στοιχείο της νέας ρύθμισης αποτελεί η επέκταση των κανονισμών αυτών ακόμη και σε όσους φθάνουν στη Γερμανία οδικώς, σιδηροδρομικώς ή ακτοπλοϊκώς. Παρ'ότι δε θα υπάρχουν μόνιμοι συνοριακοί έλεγχοι, οι εισερχόμενοι θα ελέγχονται δειγματοληπτικά.

Από την 1η Αυγούστου όλοι όσοι φθάνουν στη Γερμανία από το εξωτερικό θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αρνητικό τεστ για τον νέο κορωνοϊό, ανεξαρτήτως μεταφορικού μέσου ή χώρας προέλευσης. Εξαιρούνται τα άτομα που διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του COVID-19 ή ανάρρωσης από τη νόσο, καθώς και τα παιδιά κάτω των 6 ετών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Bild” και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συμφώνησε με τις κρατιδιακές κυβερνήσεις στο σχέδιο αυστηροποίησης των κανόνων εισόδου στη χώρα, με στόχο την αποτροπή “εισαγόμενων” κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού από τους παραθεριστές.

Αν κάποιος φθάνει στη Γερμανία από χώρα η οποία ανήκει στην κατηγορία των “περιοχών παραλλαγής” του βασικού στελέχους του νέου κορωνοϊού, θα πρέπει να προσκομίζει αρνητικό τεστ, ακόμη και αν έχει εμβολιαστεί ή αναρρώσει από τον COVID-19, κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας. Ταυτόχρονα, στην κατηγοριοποίηση που χρησιμοποιεί το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών με βάση την επιδημιολογική κατάσταση ανά χώρα καταργείται το βασικό επίπεδο, της “περιοχής κινδύνου” και παραμένουν οι κατηγορίες “περιοχή με υψηλό αριθμό κρουσμάτων” και “περιοχή παραλλαγής”.

Κεντρικό στοιχείο της νέας ρύθμισης αποτελεί η επέκταση των κανονισμών αυτών ακόμη και σε όσους φθάνουν στη Γερμανία οδικώς, σιδηροδρομικώς ή ακτοπλοϊκώς. Παρ’ότι, όπως δήλωσε και ο υπουργός Εσωτερικών Horst Seehofer, δε θα υπάρχουν μόνιμοι συνοριακοί έλεγχοι, οι εισερχόμενοι θα ελέγχονται δειγματοληπτικά. Οι λεπτομέρειες του σχεδίου αναμένεται να οριστικοποιηθούν αργότερα σήμερα.

Αρχικά, ο σχεδιασμός της γερμανικής κυβέρνησης προέβλεπε την εισαγωγή των υποχρεωτικών τεστ από την 11η Σεπτεμβρίου· όμως η σταδιακή αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων ώθησε πολλούς πρωθυπουργούς κρατιδίων και τα Υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας να επισπεύσουν την αναβάθμιση των κανονισμών εισόδου. Στις 10 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί νέα διάσκεψη της καγκελαρίου Angela Merkel με τους πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων, παρ’ότι αρχικά προγραμματιζόταν για το τέλος του μήνα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024