Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΣτο ΔΣ της Λάμψα ΑΕ οι Μαρία Δαμανάκη, Νίκος Νανόπουλος, Τιμ Ανανιάδης και Μαρία Καρατζά
Ξενοδοχία

Στο ΔΣ της Λάμψα ΑΕ οι Μαρία Δαμανάκη, Νίκος Νανόπουλος, Τιμ Ανανιάδης και Μαρία Καρατζά

Η Χλόη Λασκαρίδη στη θέση του εκτελεστικού προέδρου του ΔΣ της Λάμψα ΑΕ. Ο κ. Μωρίς Μοντιάνο ανακηρύσσεται επίτιμος πρόεδρος.


Μετά την απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας για την εκλογή νέου δεκαμελούς (10μελούς) Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, στο πλαίσιο της άμεσης, ουσιαστικής και αποτελεσματικής συμμόρφωσης και προσαρμογής της εταιρείας με τις επιταγές και ρυθμίσεις του νέου νόμου 4706/2020 (ΦΕΚ Α΄ 136/17.07.2020) περί εταιρικής διακυβέρνησης και ιδίως αφενός μεν με τις διατάξεις περί καταλληλότητας, πολυμορφίας και επαρκούς εκπροσώπησης ανά φύλο στο Διοικητικό Συμβούλιο, αφετέρου δε με τα ουσιαστικά κριτήρια και προϋποθέσεις ανεξαρτησίας των προτεινομένων ανεξαρτήτων μελών αυτού, η Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων Λάμψα ΑΕ ανακοινώνει τα ακόλουθα:

“Τον Ιανουάριο του 2021, η οικογένεια Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη απέκτησε τον απόλυτο μετοχικό έλεγχο καθώς και την πλήρη διαχειριστική ευθύνη της Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ ΑΕ, με στόχο να εδραιώσει περαιτέρω την ηγετική της θέση στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά και να μεγιστοποιήσει τη συμβολή της, στην εθνική οικονομία και στην προβολή της εικόνας της χώρας ως κορυφαίου ποιοτικού προορισμού, παγκοσμίως. Με το βλέμμα στο μέλλον, σε μία νέα εποχή για τον ελληνικό και τον διεθνή τουρισμό, γεμάτη σημαντικές προκλήσεις αλλά και μεγάλες ευκαιρίες, η Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ ΑΕ, προχώρησε στην ανασυγκρότηση του Διοικητικού της Συμβουλίου και την ανανέωσή του με διακεκριμένες προσωπικότητες, εγνωσμένου κύρους στους τομείς δραστηριότητάς τους.

Ειδικότερα, στο νέο Δ.Σ. της εταιρείας εισήλθαν, η πρώην Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και Principal Advisor των SYSTEMIQ και PARADISE Fοundation, Mαρία Δαμανάκη, η επιφανής νομικός Αικατερίνη-Μαρία Καρατζά, ο κ. Νικόλαος Νανόπουλος, οικονομολόγος μηχανικός με μεγάλη εμπειρία σε ηγετικές θέσεις του τραπεζικού τομέα, καθώς και ο κ. Τιμόθεος Ανανιάδης που διετέλεσε για πολλά χρόνια γενικός διευθυντής των ξενοδοχείων Μεγάλη Βρεταννία και King George με σημαντική ιστορία στον ξενοδοχειακό τομέα.

Τη θέση του εκτελεστικού προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου ανέλαβε η κα Χλόη Λασκαρίδη.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Λάμψα ΑΕ συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:

  • Λασκαρίδη Χλόη, εκτελεστικός πρόεδρος
  • Νανόπουλος Νικόλαος, αντιπρόεδρος – μη εκτελεστικό ανεξάρτητο μέλος
  • Δρ. Χωμενίδης Αναστάσιος, διευθύνων σύμβουλος – εκτελεστικό μέλος
  • Γαλανάκις Γεώργιος, μη εκτελεστικό μέλος
  • Θεοχαράκης Βασίλειος, μη εκτελεστικό μέλος
  • Thomas Miller, μη εκτελεστικό μέλος
  • Λασκαρίδη Σουζάννα, μη εκτελεστικό μέλος
  • Ανανιάδης Τιμόθεος, μη εκτελεστικό μέλος
  • Δαμανάκη Μαρία, μη εκτελεστικό ανεξάρτητο μέλος
  • Καρατζά Αικατερίνη-Μαρία, μη Εκτελεστικό ανεξάρτητο μέλος

Οι μέτοχοι και η διοίκηση της εταιρείας εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που αποχωρούν οι κ.κ. Μωρίς Μοντιάνο, Φίλιππος Σπυρόπουλος, Νικόλαος Δάνδολος, Απόστολος Δοξιάδης. Η πολυετής συνεισφορά τους στην εξέλιξη και καταξίωση της Λάμψα ΑΕ ως ενός εκ των κορυφαίων ξενοδοχειακών Ομίλων, υπήρξε πολύτιμη και καθοριστική και η συμμετοχή τους αποτελεί πλέον μέρος της μακροχρόνιας ιστορίας της. Ο κ. Μωρίς Μοντιάνο ανακηρύσσεται επίτιμος πρόεδρος”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024