Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ξενοδοχία

Στο ΔΣ της Λάμψα ΑΕ οι Μαρία Δαμανάκη, Νίκος Νανόπουλος, Τιμ Ανανιάδης και Μαρία Καρατζά

Βίκυ Καραντζαβέλου - 30 Ιούλιος 2021, 11:32

Η Χλόη Λασκαρίδη στη θέση του εκτελεστικού προέδρου του ΔΣ της Λάμψα ΑΕ. Ο κ. Μωρίς Μοντιάνο ανακηρύσσεται επίτιμος πρόεδρος.


Μετά την απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας για την εκλογή νέου δεκαμελούς (10μελούς) Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, στο πλαίσιο της άμεσης, ουσιαστικής και αποτελεσματικής συμμόρφωσης και προσαρμογής της εταιρείας με τις επιταγές και ρυθμίσεις του νέου νόμου 4706/2020 (ΦΕΚ Α΄ 136/17.07.2020) περί εταιρικής διακυβέρνησης και ιδίως αφενός μεν με τις διατάξεις περί καταλληλότητας, πολυμορφίας και επαρκούς εκπροσώπησης ανά φύλο στο Διοικητικό Συμβούλιο, αφετέρου δε με τα ουσιαστικά κριτήρια και προϋποθέσεις ανεξαρτησίας των προτεινομένων ανεξαρτήτων μελών αυτού, η Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων Λάμψα ΑΕ ανακοινώνει τα ακόλουθα:

“Τον Ιανουάριο του 2021, η οικογένεια Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη απέκτησε τον απόλυτο μετοχικό έλεγχο καθώς και την πλήρη διαχειριστική ευθύνη της Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ ΑΕ, με στόχο να εδραιώσει περαιτέρω την ηγετική της θέση στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά και να μεγιστοποιήσει τη συμβολή της, στην εθνική οικονομία και στην προβολή της εικόνας της χώρας ως κορυφαίου ποιοτικού προορισμού, παγκοσμίως. Με το βλέμμα στο μέλλον, σε μία νέα εποχή για τον ελληνικό και τον διεθνή τουρισμό, γεμάτη σημαντικές προκλήσεις αλλά και μεγάλες ευκαιρίες, η Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ ΑΕ, προχώρησε στην ανασυγκρότηση του Διοικητικού της Συμβουλίου και την ανανέωσή του με διακεκριμένες προσωπικότητες, εγνωσμένου κύρους στους τομείς δραστηριότητάς τους.

Ειδικότερα, στο νέο Δ.Σ. της εταιρείας εισήλθαν, η πρώην Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και Principal Advisor των SYSTEMIQ και PARADISE Fοundation, Mαρία Δαμανάκη, η επιφανής νομικός Αικατερίνη-Μαρία Καρατζά, ο κ. Νικόλαος Νανόπουλος, οικονομολόγος μηχανικός με μεγάλη εμπειρία σε ηγετικές θέσεις του τραπεζικού τομέα, καθώς και ο κ. Τιμόθεος Ανανιάδης που διετέλεσε για πολλά χρόνια γενικός διευθυντής των ξενοδοχείων Μεγάλη Βρεταννία και King George με σημαντική ιστορία στον ξενοδοχειακό τομέα.

Τη θέση του εκτελεστικού προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου ανέλαβε η κα Χλόη Λασκαρίδη.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Λάμψα ΑΕ συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:

  • Λασκαρίδη Χλόη, εκτελεστικός πρόεδρος
  • Νανόπουλος Νικόλαος, αντιπρόεδρος - μη εκτελεστικό ανεξάρτητο μέλος
  • Δρ. Χωμενίδης Αναστάσιος, διευθύνων σύμβουλος – εκτελεστικό μέλος
  • Γαλανάκις Γεώργιος, μη εκτελεστικό μέλος
  • Θεοχαράκης Βασίλειος, μη εκτελεστικό μέλος
  • Thomas Miller, μη εκτελεστικό μέλος
  • Λασκαρίδη Σουζάννα, μη εκτελεστικό μέλος
  • Ανανιάδης Τιμόθεος, μη εκτελεστικό μέλος
  • Δαμανάκη Μαρία, μη εκτελεστικό ανεξάρτητο μέλος
  • Καρατζά Αικατερίνη-Μαρία, μη Εκτελεστικό ανεξάρτητο μέλος

Οι μέτοχοι και η διοίκηση της εταιρείας εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που αποχωρούν οι κ.κ. Μωρίς Μοντιάνο, Φίλιππος Σπυρόπουλος, Νικόλαος Δάνδολος, Απόστολος Δοξιάδης. Η πολυετής συνεισφορά τους στην εξέλιξη και καταξίωση της Λάμψα ΑΕ ως ενός εκ των κορυφαίων ξενοδοχειακών Ομίλων, υπήρξε πολύτιμη και καθοριστική και η συμμετοχή τους αποτελεί πλέον μέρος της μακροχρόνιας ιστορίας της. Ο κ. Μωρίς Μοντιάνο ανακηρύσσεται επίτιμος πρόεδρος”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top