Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Αλ. Αυλωνίτης (ΣΥΡΙΖΑ): 'Απροστάτευτος παραμένει ο κόσμος του τουρισμού'

Τατιάνα Ρόκου - 02 Αύγουστος 2021, 13:21

Η προτεραιότητα εμβολιασμού των εργαζόμενων στον τουρισμό έμεινε στα λόγια, όπως κι ο έλεγχος στα λιμάνια της χώρας, ενώ η ιχνηλάτηση δεν παράγει αποτελέσματα, αφού το testing δεν γίνεται συντονισμένα, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.


“Η κυβέρνηση λέει στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον τουρισμό και επισιτισμό να κάνουν υποχρεωτικά self test και rapid test ανά εβδομάδα με το κόστος του δεύτερου να το επωμίζονται οι εργαζόμενοι. Ένα rapid test κοστίζει 20 ευρώ. Δηλαδή, ο ανεμβολίαστος υπάλληλος θα πρέπει να πληρώνει σε μηνιαία βάση 80 ευρώ για διαγνωστικούς ελέγχους, ενώ η αύξηση κρουσμάτων σε αρκετές νησιωτικές περιοχές, πιθανότατα να επιβάλλει διπλά τεστ την εβδομάδα”. Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Ν. Κέρκυρας και αναπλ. τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

Και συνεχίζει: “Όλα αυτά μας κάνουν να επιμένουμε για τις εκτεταμένες κυβερνητικές ευθύνες. Η προτεραιότητα εμβολιασμού των εργαζόμενων στον τουρισμό έμεινε στα λόγια, όπως κι ο έλεγχος στα λιμάνια της χώρας, ενώ η ιχνηλάτηση δεν παράγει αποτελέσματα, αφού το testing δεν γίνεται συντονισμένα. Ο κίνδυνος αποκλεισμού των νησιών μας από τις τουριστικές αγορές είναι υπαρκτός εν μέσω θέρους. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είναι ακαριαία καταστροφικό και μη αναστρέψιμο για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους.

Δεν είχατε σχέδιο πριν, δεν έχετε σχέδιο και τώρα. Έμεινε απροστάτευτος ο κόσμος του τουρισμού και οι τοπικές κοινωνίες. Αύριο, τι θα κάνετε;”

Ν. Τζανάκης: ‘Σημαντικό μέρος των συρροών προέρχεται από τους εργαζόμενους στον τουρισμό’
Εν τω μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, κ. Νικόλαος Τζανάκης, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ και ειδικότερα αναφερόμενος στους εργαζόμενους στον τουρισμό, εξέφρασε την εκτίμηση πως αρκετοί εξ αυτών φοβούνται ή αμελούν να πραγματοποιήσουν τον εμβολιασμό τους, με αποτέλεσμα σημαντικό μέρος των συρροών να προέρχεται δυστυχώς από αυτούς. “Αυτό θα πρέπει κατά την γνώμη μου να μην επαναληφθεί ή να διορθωθεί τα επόμενα χρόνια με το καλό, εάν η πανδημία δε μας αφήσει” είπε και πρόσθεσε: “Θα πρέπει κατά την γνώμη μου στον τουρισμό, κι οι επιχειρηματίες ιδιαιτέρως, να επιβάλλουν στο προσωπικό που θα προσλαμβάνουν, να είναι εμβολιασμένο”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top