Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΧ. Θεοχάρης από τη Σκιάθο: 'Ο εμβολιασμός, το εισιτήριο εξόδου προς την ελευθερία'
Τουριστική πολιτική

Χ. Θεοχάρης από τη Σκιάθο: 'Ο εμβολιασμός, το εισιτήριο εξόδου προς την ελευθερία'

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου κ. Αλέκος Ευσταθίου ενημέρωσε τον υπουργό για τα ζητήματα που απασχολούν τον ξενοδοχειακό κλάδο στο νησί και τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει η φετινή τουριστική περίοδος.

Επίσκεψη στη Σκιάθο πραγματοποίησε ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της τουριστικής περιόδου στο νησί και να συζητήσει επίκαιρα, σημαντικά ζητήματα με τους τοπικούς φορείς. Ο υπουργός Τουρισμού εστίασε στην πρόοδο των εμβολιασμών και στον άμεσο αντίκτυπό τους στην τουριστική κίνηση, όχι μόνο για τη Σκιάθο και τη φετινή σεζόν, αλλά και ευρύτερα, για ολόκληρη την Ελλάδα και το προσεχές μέλλον.

Συγκεκριμένα, κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, ο κ. Θεοχάρης δήλωσε: “Η Σκιάθος είναι ένα νησί-υπόδειγμα, καθώς το ποσοστό εμβολιασμού αγγίζει το 95% του πληθυσμού. Θα ήθελα να συγχαρώ από κοντά όλο το προσωπικό, τους ιατρούς και τους νοσηλευτές. Χάρη σε εσάς και στην εξαίρετη προσπάθεια που καταβάλλετε, η εικόνα που παρουσιάζει το Κέντρο Υγείας Σκιάθου είναι πραγματικά άψογη. Παρ’όλο που καλείστε να ανταπεξέλθετε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, λόγω του COVID-19. Με την ευκαιρία, θα ήθελα και εγώ να ενώσω τη φωνή μου μαζί με τις φωνές των ιατρών και των ειδικών, στο εξής μήνυμα: O εμβολιασμός είναι το εισιτήριο εξόδου προς την ελευθερία. Η χώρα μας έχει καταφέρει να υλοποιήσει ένα απολύτως άρτιο εμβολιαστικό πρόγραμμα. Αυτό που μένει είναι να ανταποκριθούν και οι τελευταίοι, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη. Ο εμβολιασμός είναι προς το συμφέρον το δικό τους, αλλά και προς το συμφέρον της χώρας συνολικά. Ας σπεύσουμε όλοι να κάνουμε το καθήκον μας”.

Από τη συνάντηση με το δήμαρχο Σκιάθου κ. Θεόδωρο Τζούμα, άνοιξε ο κύκλος επαφών που είχε ο υπουργός Τουρισμού στη Σκιάθο. Κατά τη συζήτηση που είχαν οι κ.κ. Θεοχάρης και Τζούμας, δόθηκε έμφαση στην υγειονομική θωράκιση του νησιού, στην ανταπόκριση των κατοίκων στον εμβολιασμό, καθώς και στα χαρακτηριστικά της τουριστικής κίνησης, όπως αυτά διαμορφώθηκαν το δίμηνο Ιουνίου – Ιουλίου.

Ακολούθως, ο υπουργός είχε συνάντηση με επιχειρηματικούς παράγοντες της Σκιάθου από τον τομέα του τουρισμού. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου κ. Αλέκος Ευσταθίου ενημέρωσε τον κ. Θεοχάρη για τα ζητήματα που απασχολούν τον ξενοδοχειακό κλάδο στο νησί και τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει η φετινή τουριστική περίοδος.

Σε δηλώσεις του αναφορικά με την επιχειρηματική διάσταση του τουρισμού στη Σκιάθο, ο υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στις αισιόδοξες προοπτικές για το μέλλον, τονίζοντας ότι “πρέπει να προσέξουμε τα υγειονομικά μας μέτρα, ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε καλά αποτελέσματα και το 2022, αλλά και τις επόμενες χρονιές. Να είστε σίγουροι ότι ξεκινά μια χρυσή εποχή για τον τουρισμό στη χώρα μας. Αν προσέξουμε λίγο, μπορούμε να την κάνουμε ακόμα πιο επιτυχημένη. Δεν πρέπει να εστιάζουμε στους αριθμούς -αν και δεν παραγνωρίζω καθόλου τη σημασία τους. Όμως, οι αριθμοί θα ‘γεννήσουν’ άλλους αριθμούς, μόνο εάν η ποιότητα και η εικόνα της χώρας μας διατηρηθούν στο υψηλό επίπεδο που έχουμε κατακτήσει από πέρυσι έως σήμερα”.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Σκιάθο, ο κ. Θεοχάρης μετέβη στις Κουκουναριές, μία από τις πλέον διάσημες και πολυσύχναστες παραλίες του νησιού. Παρουσία του υπουργού Τουρισμού και της υφυπουργού Παιδείας κας Ζέττας Μακρή, έγιναν τα εγκαίνια του εκπαιδευτικού-ενημερωτικού κέντρου “Safe Water Sports“, για την προώθηση της ασφάλειας στα αθλήματα θαλάσσης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024