Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια

'Έξυπνο' περίπτερο που 'αφηγείται' την ιστορία του νησιού από τον Δήμο Πάτμου

Τατιάνα Ρόκου - 03 Αύγουστος 2021, 09:47

Το 'έξυπνο' πολιτιστικό περίπτερο διαθέτει ηλιακό πάνελ ώστε να είναι ενεργειακά αυτόνομο και ήδη από τις πρώτες ώρες λειτουργίας του, έχει αποτελέσει πόλο έλξης για εκατοντάδες τουρίστες.


Την τεχνολογία, την οικολογία και την παράδοση “πάντρεψε” ο Δήμος Πάτμου μέσα από το ειδικό περίπτερο που έθεσε σε λειτουργία στην κεντρική πλατεία της γραφικής Σκάλας Πάτμου, με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την επανάσταση του 1821. Για τον σκοπό αυτό αναπαλαιώθηκε περίπτερο ηλικίας 80 ετών που με  εργονομικό σχεδιασμό έχει τη δυνατότητα να “αφηγείται” από μόνο του την ιστορία του νησιού. Οι εξωτερικές πλευρές του περιπτέρου περιγράφουν στα Ελληνικά και τα Αγγλικά τη συμβολή της Πάτμου στον απελευθερωτικό αγώνα του 1821, αλλά και την ιστορία της ιδιαίτερης πατμιακής παραδοσιακής φορεσιάς. Το εσωτερικό του περιπτέρου έχει μετατραπεί σε εκθετήριο, ώστε οι επισκέπτες να έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν από τα παράθυρα την παραδοσιακή στολή.

Το “έξυπνο” πολιτιστικό περίπτερο διαθέτει ηλιακό πάνελ ώστε να είναι ενεργειακά αυτόνομο και ήδη από τις πρώτες ώρες λειτουργίας του, έχει αποτελέσει πόλο έλξης για εκατοντάδες τουρίστες που το αποκαλούν “μικρό υπαίθριο μουσείο”. Σημειώνεται πως ως γενέτειρα του Εμμανουήλ Ξάνθου, του συνιδρυτή της Φιλικής Εταιρίας, η Πάτμος έχει αφήσει το δικό της αποτύπωμα στην έναρξη και εξέλιξη της επανάστασης του 1821. “Στόχος της δράσης του Δήμου είναι με ασφάλεια και χωρίς συνωστισμό σε έναν ανοικτό χώρο, οι τουρίστες, αλλά και οι κάτοικοι του νησιού να μπορούν να  ‘πάρουν μία γεύση’ από την πλούσια παράδοση της Πάτμου που αποτελεί ζωτικό κομμάτι της τοπικής κουλτούρας και αναπόσπαστο συστατικό του προορισμού”, δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Πάτμου κ. Νίκος Κουτούζος, που επιμελήθηκε τη διαμόρφωση του πολιτιστικού περιπτέρου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top