Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤέλος οι Αμερικανοί τουρίστες στην Ελλάδα με οδηγία CDC
Ταξιδιωτική οδηγία

Τέλος οι Αμερικανοί τουρίστες στην Ελλάδα με οδηγία CDC

'Η πρωτοφανής προχειρότητα, οι ερασιτεχνισμοί και οι παλινωδίες στο πεδίο της τουριστικής πολιτικής έφεραν την Ελλάδα και επισήμως εκτός λίστας, καθώς το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) κατέταξε τη χώρα μας στο Επίπεδο 4, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) εξέδωσαν επικαιροποιημένη οδηγία για τους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν στην Ιρλανδία, την Ισπανία, τη Βρετανίατη Βραζιλία, την Ολλανδία και άλλους προορισμούς, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα, λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων του COVID-19 σε αυτές τις χώρες.

Σημειώνεται ότι οι προορισμοί που εμπίπτουν στην κατηγορία “πολύ υψηλού κινδύνου” είχαν περισσότερες από 500 περιπτώσεις μολύνσεων ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες 28 ημέρες, σύμφωνα με τις παραμέτρους του CDC.

ΣΥΡΙΖΑ: Η Ελλάδα στη “μαύρη λίστα” του αμερικανικού CDC – ακόμη μια “επιτυχία” της “Επιτελικής κυβέρνησης” Κ. Μητσοτάκη
Σε δήλωση της τομεάρχη Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης κας Κατερίνας Νοτοπούλου, αναφέρεται: “Ξεπέρασε κάθε φαντασία η ανικανότητα της ‘Επιτελικής κυβέρνησης’ Μητσοτάκη, με το ένα ‘χαστούκι’ να διαδέχεται το άλλο για τον ελληνικό τουρισμό, στην καρδιά της φετινής σεζόν.

Η πρωτοφανής προχειρότητα, οι ερασιτεχνισμοί και οι παλινωδίες στο πεδίο της τουριστικής πολιτικής έφεραν την Ελλάδα και επισήμως εκτός λίστας, καθώς το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) κατέταξε τη χώρα μας στο “Επίπεδο 4”.

Στο επίπεδο δηλαδή, των πλήρως αφερέγγυων και αναποτελεσματικών κρατών ως προς τη διαχείριση της πανδημίας, συστήνοντας ισχυρά στους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδέψουν προς την Ελλάδα.

Τελικά, η ‘επιτυχία’ του φετινού καλοκαιριού εξανεμίστηκε τη στιγμή που η χώρα χάνει στρατηγικές αγορές εξαιτίας της παντελούς έλλειψης σχεδίου, αλλά και της παροιμιώδους αναποτελεσματικότητας των αρμοδίων για εκτεταμένο testing αξιόπιστη ιχνηλάτηση και περιορισμό της διασποράς του ιού”.

Υπάρχει κάποιος υπεύθυνος για το πως φτάσαμε ένα βήμα πριν το κλείσιμο ξανά του τουρισμού; Τώρα, που η μία πόρτα κλείνει πίσω από την άλλη, αναμένουμε από τον αρμόδιο υπουργό να μας πληροφορήσει σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε να σωθεί ό,τι είναι δυνατόν, από τη φετινή σεζόν, πριν κατεδαφίσει όλη την τουριστική παρακαταθήκη της χώρας”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024