Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια

M. Κόνσολας: 'Ενιαίος Φορέας Δασοπροστασίας για το Νότιο Αιγαίο, με έδρα τη Ρόδο, εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις'

Βίκυ Καραντζαβέλου - 03 Αύγουστος 2021, 13:48

Η Ενιαία Δομή που προτείνει ο βουλευτής Δωδεκανήσου θα περιλαμβάνει τις υποδομές και θα συντονίζει το προσωπικό όλων των εμπλεκόμενων φορέων, θα διαθέτει ειδικό σώμα δασοκομάντος, υπαγόμενο στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, που θα μπορεί να επιχειρεί άμεσα στη Ρόδο, αλλά και να μεταφερθεί άμεσα σε άλλα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.


Μια νέα πρόταση κατέθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας προς την κυβέρνηση, με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε τη Ρόδο. Ο κ. Κόνσολας προτείνει τη δημιουργία Ενιαίας Δομής Δασοπυρόσβεσης που θα έχει την επιχειρησιακή ευθύνη σε όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, με έδρα τη Ρόδο.

Η Ενιαία Δομή, που θα υπάγεται στο Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας, θα περιλαμβάνει τις υποδομές και θα συντονίζει το προσωπικό όλων των εμπλεκόμενων φορέων, όπως η Πυροσβεστική, η Δασική Υπηρεσία και η αυτοδιοίκηση.

Θα διαθέτει ειδικό σώμα δασοκομάντος, υπαγόμενο στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, που θα μπορεί να επιχειρεί άμεσα στη Ρόδο, όπου θα είναι και η έδρα της Ενιαίας Δομής, αλλά και να μεταφερθεί άμεσα σε άλλα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει άμεση διαθεσιμότητα αλλά και αερομεταφορά ειδικών δυνάμεων δασοπυρόσβεσης.

Στη Ρόδο επίσης, στα πλαίσια της λειτουργίας της Ενιαίας Δομής Δασοπυρόσβεσης, θα σταθμεύουν μόνιμα εναέρια μέσα (δύο ή τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα), που θα μπορούν σε άμεσο και πραγματικό χρόνο να επιχειρούν είτε στη Ρόδο είτε σε άλλα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top