Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και Mobile360 Virtual Tour του LTO σε Δήμο Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων
Τεχνολογία

360 Virtual Tour του LTO σε Δήμο Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων

Παρέχεται η δυνατότητα στο χρήστη να στοχεύσει με την κάμερά του (Tablet, Smart phone, GoogleGlass, κ.λπ.) πάνω σε ένα αξιοθέατο που τον ενδιαφέρει και να λάβει πληροφορίες με εικόνα και κείμενο για το αξιοθέατο.

Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου στο πλαίσιο του Προγράμματος Δράσεων Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης που υλοποιεί σε συνεργασία με το Δήμο Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων επιμελήθηκε τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου 360 Virtual Tour.

Τα Virtual Tours είναι ελεύθερες περιηγήσεις σε μία τοποθεσία μέσω των υπολογιστών και των κινητών μας τηλεφώνων. Παρουσιάζουν τους χώρους πανοραμικά (ο χρήστης μπορεί να “γυρίσει” την κάμερα 360 μοίρες) και δίνουν τη δυνατότητα στο χρήστη να “κινηθεί” μέσα στο tour χρησιμοποιώντας τα βελάκια πλοήγησης που εμφανίζονται στην οθόνη του. Κατά τη διάρκεια ενός Virtual Tour, o χρήστης πλοηγείται ελεύθερα, έχει μια πλήρη εμπειρία του προορισμού και των σημείων ενδιαφέροντος  βιώνοντας έτσι μια ανεκτίμητη εμπειρία, που μόνο η φυσική παρουσία του χρήστη στο χώρο θα μπορούσε να την ξεπεράσει.

Το Virtual Tour του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου είναι μία σύγχρονη, εικονική περιήγηση στα αξιοθέατα του Δήμου Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων. Για την υλοποίησή του έχουν χρησιμοποιηθεί τεχνολογίες επαυξημένης πραγματικότητας σε συνδυασμό με επίγειες και εναέριες φωτογραφήσεις. Με τις τεχνολογίες αυτές παρέχεται η δυνατότητα στο χρήστη να στοχεύσει με την κάμερά του (Tablet, Smart phone, GoogleGlass, κ.λπ.) πάνω σε ένα αξιοθέατο που τον ενδιαφέρει και να λάβει πληροφορίες με εικόνα και κείμενο για το αξιοθέατο. Εφόσον ο χρήστης επιλέξει να το επισκεφθεί ψηφιακά τότε θα βρεθεί σε ένα περιβάλλον 360 που θα προσομοιάζει την πραγματική, φυσική παρουσία πλοήγησης. Συνίσταται το 360 tour να γίνεται με τη χρήση των glasses εικονικής πραγματικότητας για ακόμη πιο έντονη εμπειρία.

Το 360 Virtual Tour υλοποιήθηκε από την τοπική εταιρεία Drone Eye Shots.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024