Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςGrant Shapps: Τα 'διαβατήρια εμβολιασμού' θα παραμείνουν για απροσδιόριστο διάστημα
Τουριστική πολιτική

Grant Shapps: Τα 'διαβατήρια εμβολιασμού' θα παραμείνουν για απροσδιόριστο διάστημα

Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών προέτρεψε τους νεότερους που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, να το κάνουν και ότι οι επιλογές ταξιδιού στο εξωτερικό για αυτούς θα μειωθούν σημαντικά, εάν δεν κάνουν και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Τα “διαβατήρια εμβολιασμού” δε θα εξαφανιστούν σύντομα, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Grant Shapps, αλλά θα είναι σε χρήση τα για διεθνή ταξίδια για πολύ καιρό ακόμα. “Βλέπω ότι αυτό θα γίνει μία μόνιμη, για το άμεσο μέλλον, συνθήκη για την πραγματοποίηση διεθνών ταξιδιών”, δήλωσε ο Shapps και συνέχισε: “Έχω προεδρεύσει σε συναντήσεις με τους ομολόγους μου (από άλλες χώρες) και όταν τους μιλάω είναι απολύτως σαφές ότι ο εμβολιασμός με δύο δόσεις θα είναι απαίτηση – το βλέπουμε ήδη σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου”.

Ο Shapps προέτρεψε τους νεότερους που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί ότι οι επιλογές ταξιδιού στο εξωτερικό για αυτούς θα μειωθούν σημαντικά, εάν δεν κάνουν και τις δύο δόσεις του εμβολίου. “Εάν δεν έχετε κάνει ακόμα τον εμβολιασμό σας, κάντε τον, εκτός εάν είστε ιατρικά απαλλαγμένοι. Θα τον χρειαστείτε για να μπορέσετε να ταξιδέψετε στο μέλλον”, πρόσθεσε.

Ο Shapps είπε επίσης ότι περαιτέρω αναθεωρήσεις του συστήματος “φωτεινού σηματοδότη”θα πραγματοποιούνται κάθε τρεις εβδομάδες αντί για κάθε εβδομάδα, για να δώσουν στους ανθρώπους περισσότερη σιγουριά για το που μπορούν να πάνε διακοπές.

“Θέλουμε οι άνθρωποι να μπορούν να φύγουν, να απολαύσουν μια απόδραση, την οποία έχουν κερδίσει με τους κόπους τους, και να γνωρίζουν ότι αυτό είναι το σύστημα που διαθέτουμε, αποφεύγοντας τυχόν απρόβλεπτες καταστάσεις, για τον υπόλοιπο Αύγουστο”.

Οι επιλογές των Βρετανών έχουν επεκταθεί για διακοπές σε χώρες της “πράσινης λίστας”, με την Αυστρία, τη Γερμανία, τη Σλοβενία, τη Σλοβακία, τη Λετονία, τη Ρουμανία και τη Νορβηγία να προστίθενται αυτήν την εβδομάδα. Αυτό ισχύει από τις 4 το πρωί της Κυριακής 8 Αυγούστου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024