Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςWTTC: Η βρετανική κυβέρνηση θα πρέπει να πληρώσει για τα ακριβά τεστ PCR που πλήττουν τον ταξιδιωτικό και τουριστικό τομέα
Οργανισμοί

WTTC: Η βρετανική κυβέρνηση θα πρέπει να πληρώσει για τα ακριβά τεστ PCR που πλήττουν τον ταξιδιωτικό και τουριστικό τομέα

Το WTTC ζητά από τη βρετανική κυβέρνηση να αναλάβει το κόστος των εξαιρετικά δαπανηρών αλλά και περιττων τεστ PCR που αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για ταξίδια.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) ανακοίνωσε ότι θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβει το κόστος των εξαιρετικά δαπανηρών και περιττών δοκιμών PCR για πολίτες με πλήρη εμβολιασμό, που αποτρέπουν τους Βρετανούς να ταξιδέψουν.
 
Το Σαββατοκύριακο, ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Sajid Javid ζήτησε από την Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) να προβεί στη διερεύνηση «υπερβολικής» τιμολόγησης και «εκμεταλλευτικών πρακτικών» μεταξύ των επιχειρήσεων που κάνουν τα τεστ PCR Covid, έπειτα από εκτεταμένες αναφορές για τεράστιες διαφορές που πληρώνουν οι ταξιδιώτες για δοκιμές PCR από διαφορετικές εταιρείες.
 
Επί του παρόντος, το κόστος των δοκιμών PCR ποικίλλει σημαντικά μεταξύ των παρόχων, με το μέσο κόστος να είναι περίπου 75 λίρες. Ωστόσο, ορισμένες εταιρείες προσφέρουν ταχεία αποτελέσματα δοκιμών PCR εντός 90 λεπτών με κόστος έως και 400 λίρες.
 
Αυτό καθιστά τις δοκιμές PCR του Ηνωμένου Βασιλείου από τις ακριβότερες στην Ευρώπη και λόγω της χρέωσης ΦΠΑ 20% που εφαρμόζεται.
 
Τώρα, το WTTC, που αντιπροσωπεύει τον παγκόσμιο ιδιωτικό τομέα ταξιδιών και τουρισμού, τονίζει ότι ήρθε η ώρα η κυβέρνηση να πληρώσει πλήρως για τις δοκιμές PCR των ανθρώπων εάν είναι τελείως εμβολιασμένοι.
 
Αυτό θα αφαιρέσει την τεράστια οικονομική επιβάρυνση, η οποία μειώνει τη ζήτηση για ταξίδια, σταματώντας ουσιαστικά την αναβίωση των διεθνών ταξιδιών.
 
Τα δεδομένα γονιδιωματικής αλληλουχίας από δοκιμές PCR συλλέγονται από την κυβέρνηση για να εντοπίσουν γρήγορα παραλλαγές που προκαλούν ανησυχία, να κατανοήσουν τη μετάδοση και να επιβραδύνουν την εξάπλωση, ωστόσο το WTTC αμφισβητεί γιατί οι καταναλωτές πρέπει να πληρώσουν για αυτό.
 
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού πιστεύει ότι εάν η κυβέρνηση δεν ψηφίσει νομοσχέδιο για τις δοκιμές PCR, θα πρέπει τουλάχιστον να αντικαταστήσει την ανάγκη για δύο τεστ PCR από πράσινες και κίτρινες χώρες με προσιτές και αποτελεσματικές δοκιμές αντιγόνου, για πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες. Όπως και σε άλλες χώρες, μόνο όσοι είναι θετικοί θα πρέπει να κάνουν τεστ PCR.
 
Η Virginia Messina, ανώτερη αντιπρόεδρος του WTTC και αναπληρώτρια διευθύνων σύμβουλος, δήλωσε: “Για πολλούς ανθρώπους – ειδικά για οικογένειες και μικρές επιχειρήσεις με χαμηλό προϋπολογισμό – το πρόσθετο κόστος των περιττών εξετάσεων PCR κάνει τη διαφορά μεταξύ του να μπορείς να ταξιδεύεις ή όχι.
 
Είναι σαφές ότι πολλοί Βρετανοί ενήλικες δεν έχουν την πολυτέλεια να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, εάν πρέπει να πληρώσουν το υπερβολικό κόστος των τεστ PCR.
 
Πιο προσιτές δοκιμές αντιγόνου, με δοκιμές PCR για όσους είναι θετικοί, θα βοηθήσουν τους ταξιδιώτες να είναι ασφαλείς και να κάνουν ένα ταξίδι στο εξωτερικό με τον προϋπολογισμό των περισσότερων ανθρώπων.
 
Αλλά αν η κυβέρνηση θέλει επιπλέον πληροφορίες για γονιδιωματική αλληλουχία – θα πρέπει να πληρώσει για αυτό. Εάν δεν πληρώσουν, τότε οι καταναλωτές θα αποφύγουν εντελώς τα διεθνή ταξίδια, βλάπτοντας περαιτέρω τον ήδη προβληματικό τομέα του τουρισμού του Ηνωμένου Βασιλείου.
 
Τουλάχιστον, υποστηρίζουμε την έρευνα της Αρχής Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) για να εξετάσουμε την υπερβολική τιμολόγηση των τεστ PCR που εμποδίζει την αναβίωση των διεθνών ταξιδιών.
 
Αλλά αν η κυβέρνηση δεν αποδεχτεί την οικονομική ευθύνη για τις δοκιμές PCR για τους πλήρως εμβολιασμένους, το WTTC φοβάται ότι ο τομέας του ταξιδιού και του τουρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να λυγίζει, ενώ η ζήτηση για ταξίδια παραμένει μειωμένη.”
 
Σύμφωνα με έρευνα του YouGov, συνεργάτη του WTTC, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι, σχεδόν οι μισοί Βρετανοί ενήλικες (47%) θεώρησαν το οικονομικό κόστος των τεστ COVID-19 ως το κύριο εμπόδιο στα διεθνή ταξίδια.
 
Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι οι ανησυχίες για το κόστος των εξετάσεων τοποθετούνταν ακόμη και μπροστά από τις προσωπικές ανησυχίες για την υγεία, που έφτασαν στο 34%.
 
Εν τω μεταξύ, περισσότεροι από τους μισούς (53%) των Βρετανών ενηλίκων δήλωσαν ότι το κόστος των δοκιμών PCR θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στον προϋπολογισμό τους εάν πρόκειται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό φέτος.
 
Την περασμένη εβδομάδα το WTTC κάλεσε επίσης την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκαταλείψει το μπερδεμένο σύστημα με τα πράσινα και κόκκινα φανάρια και να το αντικαταστήσει με κατηγορίες πράσινης και κόκκινης λίστας.
 
Αυτοί οι πιο εύκολα κατανοητοί κανόνες, για τους ταξιδιώτες με διπλή δόση εμβολιασμού και χωρίς εμβόλιο, θα επιτρέψουν στους καταναλωτές να γνωρίζουν ακριβώς πού βρίσκονται για να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις για το πού θα ταξιδέψουν.
 
Σύμφωνα με το WTTC, οι επιστρέφοντες επισκέπτες στο Ηνωμένο Βασίλειο θα χρειάζονταν μόνο ένα προσιτό τεστ αντιγόνου, με επιπλέον δαπανηρές δοκιμές PCR να προορίζονται για όσους βρεθούν θετικοί.
 
Οι μη εμβολιασμένοι επισκέπτες θα συνέχιζαν να κάνουν ένα τεστ κατά την αναχώρηση, καθώς και ένα τεστ PCR την δεύτερη ημέρα της επιστροφής τους.
 
Το WTTC συνέβαλε στην πρωτοβουλία της συντονισμένης διεθνούς αντίδρασης στον αντίκτυπο της πανδημίας στον παγκόσμιο τομέα Ταξιδιών και Τουρισμού – ο οποίος μέχρι στιγμής έχει κοστίσει 62 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στον τομέα και έχει υποστεί απώλεια σχεδόν 4,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024