Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΑνάκληση του lockdown στη Ζάκυνθο
Περιφέρεια

Ανάκληση του lockdown στη Ζάκυνθο

Ανακλήθηκαν τα έκτακτα μέτρα για την Ζάκυνθο δίνοντας ένα τόνο αισιοδοξίας για την τουριστική κίνηση του νησιού που εξελίσσεται ομαλά.

Πριν λίγες ώρες ανακοινώθηκε η ανάκληση του μίνι lockdown στο νησί της Ζακύνθου, δίνοντας μια μεγάλη ανάσα αισιοδοξίας. Αν και δεν υπήρξε αρνητική επίδραση στον τουρισμό του νησιού μιας και δε δημιουργήθηκε πρόβλημα.
 
Σε επικοινωνία του TravelDailyNews με την κ. Τετράδη, αντιπρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και προέδρου του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά Ζακύνθου σημειώνουμε ότι το lockdown δεν επηρέασε τις κρατήσεις αλλά η συνέχιση του θα επέφερε προβλήματα ιδίως στον εσωτερικό τουρισμό, μιας και είμαστε στις μέρες του Δεκαπενταύγουστου.
 
Θα είχαμε πρόβλημα στις νέες κρατήσεις μας σε περίπτωση παράτασης του lockdown, όμως τελείωσε νωρίς μιας και τα νούμερα των κρουσμάτων μειώθηκαν πάρα πολύ. Η γενική εικόνα είναι ότι κινούμαστε αυτή τη στιγμή στο 80%, κάτι απρόσμενο και πολύ καλό. Από την άλλη πλευρά, έχουμε ένα πολύ αβέβαιο καλοκαίρι, με καλή κίνηση των Ελλήνων, αλλά και με πολλές κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Αυτή τη στιγμή, η εικόνας μας είναι μέχρι τις 25 Αυγούστου, μετά τα πράγματα είναι αβέβαια, και δεν ξέρουμε πως θα κινηθούν οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής ιδίως από τις ξένες αγορές“, συνέχισε η κ. Τετράδη. 
 
Θεωρούμε ότι ο τουρισμός μας, που είναι ο ισχυρότερος κλάδος της οικονομίας μας μετά την ναυτιλία, θα πρέπει όχι μόνο να στηριχθεί με μέτρα, αλλά να και βοηθηθεί στην ομαλή λειτουργία του. Όλη η κοινωνία και η ελληνική οικονομία ωφελείται από την αυξημένη τουριστική κίνηση, και βεβαίως προηγείται η δημόσια υγεία, μέσα στα πλαίσια των επιτρεπτών ορίων αντιμετώπισης των προβλημάτων.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024