Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΠΑΣΥΞΕ: Έδρα του ΑΞΙΚ η ελεύθερη Αμμόχωστος
Κύπρος

ΠΑΣΥΞΕ: Έδρα του ΑΞΙΚ η ελεύθερη Αμμόχωστος

Η έδρα του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου (ΑΞΙΚ) πρέπει να είναι η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, που πρωτοστάτησε στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας, υποστηρίζει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) Αμμοχώστου.

Σε γραπτή ανακοίνωσή του, ο ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου εκφράζει, “την απόλυτη ικανοποίησή του για την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), η οποία προνοεί την ένταξη του ΑΞΙΚ στο ΤΕΠΑΚ. Η σημαντική αυτή απόφαση μας ικανοποιεί αφάνταστα και είμαστε βέβαιοι ότι θα βοηθήσει στη βελτίωση της τουριστικής βιομηχανίας και θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν της Κύπρου“.
 
Προστίθεται ότι, “ο ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου και όλοι οι τουριστικοί φορείς της Επαρχίας Αμμοχώστου εκφράζουν την πάγια θέση ότι η έδρα του ΑΞΙΚ θα πρέπει να βρίσκεται στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου που είναι η πρώτη τουριστική περιοχή της Κύπρου με την τεράστια συνεισφορά στην οικονομία του τόπου. Η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου ήταν η πρώτη που άρχισε την τουριστική  ανάπτυξη, έδωσε ώθηση στην οικονομία του τόπου“.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “Η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου διαχρονικά διεκδικούσε μια πανεπιστημιακή έδρα που θα βοηθούσε στην περαιτέρω ανάπτυξη της και πάντοτε, όποτε τίθετο θέμα μετακίνησης του ΑΞΙΚ, το διεκδικούσε με ισχυρά δικαιολογητικά και επιχειρήματα. Τώρα ήλθε η ώρα η πολιτεία να ανταμείψει την επαρχία Αμμοχώστου για τα όσα έχει προσφέρει στην οικονομία του τόπου και στην ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας“.
 
Ο ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου διαβεβαιώνει όλους τους αρμόδιους φορείς ότι ο ίδιος και γενικά η ξενοδοχειακή βιομηχανία, “θα αγωνιστούμε για υλοποίηση του στόχου αυτού και ακολούθως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να στεφθεί η ένταξη αυτή, με επιτυχία“.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024