Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΝέο διεθνές αεροδρόμιο ετήσιας μεταφοράς 35 εκατ. επιβατών ανοίγει στο Qingdao της Κίνας
Αεροδρόμια

Νέο διεθνές αεροδρόμιο ετήσιας μεταφοράς 35 εκατ. επιβατών ανοίγει στο Qingdao της Κίνας

Διεθνείς και περιφερειακές αεροπορικές διαδρομές θα συνδέσουν το Qingdao με περίπου 50 μεγάλες υπερπόντιες πόλεις, συμπεριλαμβανομένων 17 στην Ιαπωνία και τη Δημοκρατία της Κορέας.

Το διεθνές αεροδρόμιο Qingdao Jiaodong, ένα νέο αεροδρόμιο στην επαρχία Shandong της ανατολικής Κίνας, τέθηκε επίσημα σε λειτουργία την περασμένη Πέμπτη, ανέφερε ο Όμιλος Αεροδρομίων Qingdao.

Το αεροδρόμιο κατατάσσεται ως 4F, το υψηλότερο στην κατηγορία αεροδρομίων της Κίνας ικανό να μεταφέρει μεγάλα αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου του Airbus A380, του μεγαλύτερου επιβατικού αεροσκάφους στον κόσμο, ανέφερε ο όμιλος.

Εν τω μεταξύ, το διεθνές αεροδρόμιο Qingdao Liuting έκλεισε, καθώς το νέο αεροδρόμιο τέθηκε σε λειτουργία.

Η ολοκληρωμένη πρώτη φάση του νέου αεροδρομίου καλύπτει 16,25 τετραγωνικά χιλιόμετρα, με συνολική επένδυση σχεδόν 36,04 δισ. γιουάν (περίπου 5,56 δισ. δολ.).

Σύμφωνα με το σχέδιο και όπως σημειώνει το silkroadgreek.gr, το αεροδρόμιο αναμένεται να μπορεί να διαχειριστεί ετήσια μεταφορά 35 εκατ. επιβατών, μεταφορά φορτίου 500.000 τόνων και 300.000 απογειώσεις και προσγειώσεις αεροσκαφών έως το 2025.

Το αεροδρόμιο θα συνδέσει το Qingdao με περίπου 130 εσωτερικούς προορισμούς, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων μεγάλων πόλεων και περιοχών της Κίνας. Διεθνείς και περιφερειακές αεροπορικές διαδρομές θα συνδέσουν το Qingdao με περίπου 50 μεγάλες υπερπόντιες πόλεις, συμπεριλαμβανομένων 17 στην Ιαπωνία και τη Δημοκρατία της Κορέας.

Ως ένας σημαντικός ολοκληρωμένος κόμβος μεταφορών, το αεροδρόμιο προσφέρει στους επιβάτες πρόσβαση σε μετρό και σε σιδηροδρομικές υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας.

Θα είναι πιο βολικό για τους επιχειρηματίες, ειδικά στον τομέα του εξωτερικού εμπορίου, να επισκέπτονται τους πελάτες τους από όλο τον κόσμο μετά το άνοιγμα του αεροδρομίου, δήλωσε ο Seol Kyu Jong, επιχειρηματίας από την Κορέα με έδρα το Qingdao.

Το διευρυμένο δίκτυο εφοδιαστικής αλυσίδας που επωφελείται από το νέο αεροδρόμιο θα μειώσει επίσης σημαντικά το κόστος μεταφοράς, σύμφωνα με τον Κορεάτη επιχειρηματία.

Το έργο της δεύτερης φάσης της κατασκεύης του αεροδρομίου ξεκίνησε επίσης την Πέμπτη. Με την ολοκλήρωση του έργου, το αεροδρόμιο Jiaodong θα μπορεί να διαχειρίζεται ετήσια απόδοση 55 εκατ. επιβατών, μεταφορά φορτίου 1 εκατ. τόνους και 452.000 απογειώσεις και προσγειώσεις αεροσκαφών έως το 2045.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024