Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΓια 11η χρονιά, οι αγώνες ποδηλασίας στην Άνω Χώρα Ορεινής Ναυπακτίας, 21-22 Αυγούστου
Ποδηλατικός τουρισμός

Για 11η χρονιά, οι αγώνες ποδηλασίας στην Άνω Χώρα Ορεινής Ναυπακτίας, 21-22 Αυγούστου

Ο Δήμος Ναυπακτίας, η Περιβαλλοντική οργάνωση Πράσινο Μπλε και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, υλοποιούν για 11η χρονιά, με την έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, τους αγώνες ποδηλασίας στην Άνω Χώρα Ορεινής Ναυπακτίας.

Μια ποδηλατική εμπειρία, σε υπέροχες φυσικές συνθήκες και με προτεραιότητα την ασφάλεια, καλούνται να ζήσουν στις 21 και 22 Αυγούστου οι λάτρεις της ορεινής ποδηλασίας στην Άνω Χώρα της Ορεινής Ναυπακτίας.

Σε υψόμετρο 1.050 μέτρα, μέσα σε δάσος από έλατα και καστανιές, ποτάμια και καταρράκτες υλοποιούνται για 11η συνεχόμενη χρονιά οι open “Ποδηλατικοί Αγώνες Ορεινής Ναυπακτίας”, από την Περιβαλλοντική Οργάνωση “Πράσινο+Μπλε”, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Ναυπακτίας και με την έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Έως και 150 ποδηλάτες, αναμένονται να συμμετέχουν, εφαρμόζοντας αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο όπου απαιτείται αποδεικτικό εμβολιασμού ή rapid test 48 ωρών ή απόδειξη νόσησης. Θα ποδηλατήσουν σε υπέροχα δασικά μονοπάτια, διαδρομές mountain bike των 40 και 26 χλμ. στις 22/08 και ώρα 10:00, καθώς και σε αγώνα road bike 35km στις 21/08 στις 18:00.

Ανάμεσά τους, κορυφαίοι πρωταθλητές – τριες και αθλητές της Ελληνικής ποδηλασίας, όπως ο παγκόσμιος marathon και εκπρόσωπος της χώρας μας στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο Περικλής Ηλίας, ο Λουκάς Κατοπόδης, ο Γιώργος Μπουτόπουλος, η Αλεξάνδρα Αδάμ κ.ά.

Η δράση υποστηρίζεται από εταιρίες χορηγούς και προϊόντα: Arla Protein & LURPAK βούτυρο της ARLA Foods Hellas SA, Όλυμπος χαλβάς & TAXINI της Παπαγιάννης ΑΕΒΕ, Νέα Οδός ΑΕ διαχειριστή της Ιόνιας Οδού, Σκλαβενίτης ΑΕE super markets, Wet Hankies αντιμικροβιακά μαντηλάκια της MEGA ΑΕ, Up Cycle – fit and shape συμπληρώματα διατροφής, φυσικά προϊόντα EVLOGIA, μπανάνες Dole, Europ Assistance ειδική στη προστασία και ασφάλεια, Avance Travel Δυτικής Ελλάδας και DEPEND Sports marketing Services, ενώ συμμετέχουν ενεργά το Κέντρο Υγείας Άνω Χώρας, το Δασαρχείο, η Τροχαία και η Πυροσβεστική Ναυπάκτου, η ομάδα διάσωσης Μεσολογγίου ΕΟΕΔ, καθώς και η τοπική κοινότητα και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Χώρας.

Η διοργάνωση που υλοποιείται με επιτυχία από το 2011, έχει αναδείξει την περιοχή μέσω του αθλήματος της ποδηλασίας σε ένα προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου, προβάλλοντας τη μοναδικότητα και ομορφιά της περιοχής σε αθλητές και φίλους του αθλήματος από όλη τη χώρα.

Η Ορεινή Ναυπακτία είναι προορισμός κατάλληλος και για χειμερινές αλλά και για καλοκαιρινές αποδράσεις, σε απόσταση 55 χλμ. από τη Ναύπακτο και 270 χλμ. από την Αθήνα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024