Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κύπρος

Αναθεωρημένο πρωτόκολλο για τους ταξιδιώτες προς Κύπρο

Βίκυ Καραντζαβέλου - 18 Αύγουστος 2021, 14:37

Οι κάτοχοι ενός του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού Κορωνοιού - EU DCC, που βασίζεται σε εμβολιασμό ή σε ανάρρωση από COVID-19, θα εξαιρούνται από οποιοδήποτε πρόσθετο τεστ, κατά την είσοδό τους στην Κύπρο, ανεξάρτητα από τη χρώμα της κατηγορίας, στην οποία ανήκει η χώρα αναχώρησής τους.


Το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου έδωσε στη δημοσιότητα το αναθεωρημένο πρωτόκολλο για τους ταξιδιώτες προς και από Κύπρο (εφαρμογή από 13/8/2021) στa αγγλικά.

Οι διαφορές σε σχέση με το προηγούμενο πρωτόκολλο προορισμού, αφορούν στα εξής:

  1. ερώτηση 3, προστίθεται η παράγραφος: “Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τα οποία εκδίδονται από τις αρμόδιες αρχές των Κρατών -Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Κρατών-Μελών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (συμπεριλαμβανομένης της Νορβηγίας, της Ισλανδίας και του Λιχτενστάιν) και της Ελβετίας είναι αποδεκτά εφεξής σε ψηφιακή μορφή μόνο μέσω του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού Κορονοϊού - EU DCC (European Union Digital Covid Certificate)”,
  2. ερώτηση 4, προστίθενται τα εξής: “Οι κάτοχοι ενός του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού Κορωνοιού - EU DCC (European Union Digital Covid Certificate), το οποίο βασίζεται σε εμβολιασμό ή σε ανάρρωση από COVID-19, θα εξαιρούνται από οποιοδήποτε πρόσθετο τεστ, κατά την είσοδό τους στην Κύπρο, ανεξάρτητα από τη χρώμα της κατηγορίας, στην οποία ανήκει η χώρα αναχώρησής τους. Οι κάτοχοι του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού Κορονοϊού, το οποίο βασίζεται σε τεστ, θα πρέπει να ακολουθήσουν τις διαδικασίες που εξηγούνται στην ερώτηση 1 του πρωτοκόλλου προορισμού Κύπρου (όπως αυτό αναρτάται πιο πάνω). Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και ανάρρωσης απο COVID-19 που εκδίδονται από τις αρμόδιες αρχές των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Kρατών-Mελών του Eυρωπαϊκού Oικονομικού Xώρου (συμπεριλαμβανομένης της Νορβηγίας, της Ισλανδίας και του Λιχτενστάιν) και της Ελβετίας είναι αποδεκτά μόνο μέσω του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού Κορονοϊού - EU DCC (European Union Digital Covid Certificate)”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top