Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑναθεωρημένο πρωτόκολλο για τους ταξιδιώτες προς Κύπρο
Κύπρος

Αναθεωρημένο πρωτόκολλο για τους ταξιδιώτες προς Κύπρο

Οι κάτοχοι ενός του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού Κορωνοιού – EU DCC, που βασίζεται σε εμβολιασμό ή σε ανάρρωση από COVID-19, θα εξαιρούνται από οποιοδήποτε πρόσθετο τεστ, κατά την είσοδό τους στην Κύπρο, ανεξάρτητα από τη χρώμα της κατηγορίας, στην οποία ανήκει η χώρα αναχώρησής τους.

Το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου έδωσε στη δημοσιότητα το αναθεωρημένο πρωτόκολλο για τους ταξιδιώτες προς και από Κύπρο (εφαρμογή από 13/8/2021) στa αγγλικά.

Οι διαφορές σε σχέση με το προηγούμενο πρωτόκολλο προορισμού, αφορούν στα εξής:

  1. ερώτηση 3, προστίθεται η παράγραφος: “Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τα οποία εκδίδονται από τις αρμόδιες αρχές των Κρατών -Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Κρατών-Μελών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (συμπεριλαμβανομένης της Νορβηγίας, της Ισλανδίας και του Λιχτενστάιν) και της Ελβετίας είναι αποδεκτά εφεξής σε ψηφιακή μορφή μόνο μέσω του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού Κορονοϊού – EU DCC (European Union Digital Covid Certificate)”,
  2. ερώτηση 4, προστίθενται τα εξής: “Οι κάτοχοι ενός του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού Κορωνοιού – EU DCC (European Union Digital Covid Certificate), το οποίο βασίζεται σε εμβολιασμό ή σε ανάρρωση από COVID-19, θα εξαιρούνται από οποιοδήποτε πρόσθετο τεστ, κατά την είσοδό τους στην Κύπρο, ανεξάρτητα από τη χρώμα της κατηγορίας, στην οποία ανήκει η χώρα αναχώρησής τους. Οι κάτοχοι του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού Κορονοϊού, το οποίο βασίζεται σε τεστ, θα πρέπει να ακολουθήσουν τις διαδικασίες που εξηγούνται στην ερώτηση 1 του πρωτοκόλλου προορισμού Κύπρου (όπως αυτό αναρτάται πιο πάνω). Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και ανάρρωσης απο COVID-19 που εκδίδονται από τις αρμόδιες αρχές των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Kρατών-Mελών του Eυρωπαϊκού Oικονομικού Xώρου (συμπεριλαμβανομένης της Νορβηγίας, της Ισλανδίας και του Λιχτενστάιν) και της Ελβετίας είναι αποδεκτά μόνο μέσω του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού Κορονοϊού – EU DCC (European Union Digital Covid Certificate)”.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024