Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΔεκτά από την ΕΕ τα ψηφιακά πιστοποιητικά COVID-19 Τουρκίας, Β. Μακεδονίας και Ουκρανίας
Ευρωπαϊκή Ένωση

Δεκτά από την ΕΕ τα ψηφιακά πιστοποιητικά COVID-19 Τουρκίας, Β. Μακεδονίας και Ουκρανίας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε τρεις ισοδύναμες αποφάσεις για τη Βόρεια Μακεδονία, την Τουρκία και την Ουκρανία, επιτρέποντας στις τρεις χώρες να συνδεθούν με το σύστημα της ΕΕ και να εκδίδουν πιστοποιητικά COVID, που θα γίνονται αποδεκτά στην ΕΕ από αύριο, Παρασκευή 20 Αυγούστου.

Τα πιστοποιητικά κατά του COVID-19 που εκδίδουν η Βόρεια Μακεδονία, η Τουρκία και η Ουκρανία για ταξίδια, θα είναι από αύριο Παρασκευή, 20 Αυγούστου, ισοδύναμα με το Digital Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της ΕΕ, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πιο αναλυτικά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε τρεις αποφάσεις ισοδυναμίας για τη Βόρεια Μακεδονία, την Τουρκία και την Ουκρανία, επιτρέποντας στις τρεις χώρες να συνδεθούν με το σύστημα της ΕΕ και να εκδίδουν πιστοποιητικά COVID, τα οποία θα γίνονται αποδεκτά στην ΕΕ από τις 20 Αυγούστου, υπό τους ίδιους όρους με το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της ΕΕ. Ταυτόχρονα, οι τρεις χώρες συμφώνησαν να αποδεχτούν το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της ΕΕ για ταξίδια από την ΕΕ στις χώρες τους. “Η συμμετοχή τους στο Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της ΕΕ θα διευκολύνει τα ασφαλή ταξίδια από και προς την ΕΕ”, επισημαίνει η Επιτροπή.

Ο Επίτροπος Δικαιοσύνης, Didier Reynders, δήλωσε: “Είμαι ευτυχής που βλέπω ότι ο κατάλογος των χωρών που εφαρμόζουν ένα σύστημα βασισμένο στο Digital ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της ΕΕ αυξάνεται σταθερά και θέτουμε πρότυπα διεθνώς. Αυτό θα βοηθήσει στη διευκόλυνση του ασφαλούς ταξιδιού και πέρα από τα σύνορα της ΕΕ”. Ο Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Διεύρυνσης, Olivér Várhelyi, τόνισε: “Καθώς παλεύουμε με την πανδημία, οι εταίροι μας αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του ανοίγματος με ασφάλεια. Καλωσορίζω την Ουκρανία, τη Βόρεια Μακεδονία και την Τουρκία στο σύστημα ψηφιακών πιστοποιητικών COVID και προσβλέπω σε περισσότερους γείτονές μας να συνδεθούν σύντομα”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024