Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΤα πιστοποιητικά EU Digital Certificate και UK NHS COVID Pass είναι πλέον εναρμονισμένα με το IATA Travel Pass
Αερομεταφορές

Τα πιστοποιητικά EU Digital Certificate και UK NHS COVID Pass είναι πλέον εναρμονισμένα με το IATA Travel Pass

Με βάση την επιτυχία του DCC της ΕΕ, η IATA παροτρύνει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) να επανεξετάσει το έργο του για την ανάπτυξη ενός παγκόσμιου ψηφιακού προτύπου εμβολιασμού.

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) ανακοίνωσε ότι το EU Digital Certificate (DCC) και το UK NHS COVID Pass πλέον είναι εναρμονισμένα με το IATA Travel Pass, ως επαληθευμένη απόδειξη εμβολιασμού για ταξίδια.

Πιο συγκεκριμένα, οι ταξιδιώτες που κατέχουν EU DCC ή UK NHS COVID Pass μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση σε ακριβείς ταξιδιωτικές πληροφορίες για το ταξίδι τους σχετικά με τα μέτρα κατά του COVID-19, να δημιουργήσουν μια ηλεκτρονική έκδοση του διαβατηρίου τους και να διαθέτουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους σε ένα μέρος. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να κοινοποιηθούν στις αεροπορικές εταιρείες και τις συνοριακές αρχές, οι οποίες μπορούν να έχουν τη διαβεβαίωση ότι το πιστοποιητικό που τους παρουσιάζεται είναι γνήσιο και ανήκει στο πρόσωπο που το παρουσιάζει.

“Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για τον COVID-19 γίνονται ευρέως διαδεδομένη απαίτηση για τα διεθνή ταξίδια. Ο χειρισμός των ευρωπαϊκών και βρετανικών πιστοποιητικών μέσω του IATA Travel Pass είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, παρέχοντας άνεση για τους ταξιδιώτες, αυθεντικότητα για τις κυβερνήσεις και αποτελεσματικότητα για τις αεροπορικές εταιρείες”, δήλωσε ο Nick Careen, ανώτερος αντιπρόεδρος της IATA στο Τμήμα Operations Safety and Security.

Εναρμόνιση των ψηφιακών προτύπων εμβολιασμού
Η εναρμόνιση των ψηφιακών προτύπων εμβολιασμού είναι απαραίτητη για την υποστήριξη της ασφαλούς και κλιμακούμενης επανεκκίνησης των αερομεταφορών, την αποφυγή περιττών ουρών στα αεροδρόμια και την εξασφάλιση ομαλής εμπειρίας των επιβατών. Η IATA χαιρετίζει το έργο της Επιτροπής της ΕΕ, όσον αφορά στην ανάπτυξη, σε χρόνο ρεκόρ, του συστήματος DCC της ΕΕ και την τυποποίηση των ψηφιακών πιστοποιητικών εμβολιασμού σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Με βάση την επιτυχία του DCC της ΕΕ, η IATA παροτρύνει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) να επανεξετάσει το έργο του για την ανάπτυξη ενός παγκόσμιου ψηφιακού προτύπου εμβολιασμού.

“Η απουσία παγκόσμιου προτύπου καθιστά πολύ πιο δύσκολο για τις αεροπορικές εταιρείες, τις συνοριακές αρχές και τις κυβερνήσεις να αναγνωρίσουν και να επαληθεύσουν το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού ενός ταξιδιώτη. Η αεροπορική βιομηχανία εργάζεται γύρω από αυτό αναπτύσσοντας λύσεις που μπορούν να αναγνωρίσουν και να επαληθεύσουν πιστοποιητικά από μεμονωμένες χώρες. Αλλά αυτή είναι μια αργή διαδικασία που εμποδίζει την επανεκκίνηση των διεθνών ταξιδιών.

Καθώς όλο και περισσότερα κράτη ξεκινούν τα προγράμματα εμβολιασμού τους, πολλά αναζητούν επειγόντως να εφαρμόσουν τεχνικές λύσεις για την παροχή πιστοποίησης εμβολίου για τους πολίτες τους όταν ταξιδεύουν. Ελλείψει προτύπου από τον ΠΟΥ, η IATA τους παροτρύνει να εξετάσουν προσεκτικά το DCC της ΕΕ ως αποδεδειγμένη λύση, που πληροί τις οδηγίες του ΠΟΥ και μπορεί να βοηθήσει στην επανασύνδεση του κόσμου”, δήλωσε ο Careen.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024