Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ απαγόρευση ταξιδιών στις ΗΠΑ θα μπορούσε να συνεχιστεί έως το Νοέμβριο
Τουριστικη πολιτική

Η απαγόρευση ταξιδιών στις ΗΠΑ θα μπορούσε να συνεχιστεί έως το Νοέμβριο

Οι αεροπορικές εταιρείες περίμεναν από τις ΗΠΑ να διευκολύνουν τους ταξιδιωτικούς κανονισμούς από τον επόμενο μήνα, αλλά η έξαρση της πανδημίας λόγω της μετάλλαξης 'Δέλτα' στις ΗΠΑ και το εξωτερικό ανησυχεί τους Αμερικανούς αξιωματούχους.

Οι ΗΠΑ πιθανόν να κρατήσουν τα σύνορά τους κλειστά για τους Βρετανούς και Ευρωπαίους επισκέπτες μέχρι και μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών, τον ερχόμενο Νοέμβριο (25/11). Αυτή είναι η απαισιόδοξη άποψη των ηγετών της αεροπορικής βιομηχανίας, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες σκέφτονται να συρρικνώσουν τα δρομολόγια των υπερατλαντικών πτήσεων πριν από τη χειμερινή περίοδο.

Η βρετανική “Telegraph” αναφέρει ότι μια μεγάλη αεροπορική εταιρεία θα καθυστερήσει τα πτητικά της σχέδια για την έναρξη προγραμματισμένων δρομολογίων από Λονδίνο προς Νέα Υόρκη μέχρι το Νοέμβριο, ενώ μια άλλη αναμένει ότι η απαγόρευση ταξιδιών αναψυχής θα συνεχιστεί και τον επόμενο μήνα.

Το συνεχιζόμενο κλείσιμο των συνόρων πιθανότατα θα επηρεάσει και τις περισσότερες άλλες χώρες.

Οι αεροπορικές εταιρείες περίμεναν από τις ΗΠΑ να διευκολύνουν τους ταξιδιωτικούς κανονισμούς από τον επόμενο μήνα, αλλά η έξαρση της πανδημίας λόγω της μετάλλαξης “Δέλτα” στις ΗΠΑ και το εξωτερικό ανησυχεί τους Αμερικανούς αξιωματούχους.

Οι αεροπορικές εταιρείες, καθώς και άλλου ταξιδιωτικοί επιχειρηματικοί τομείς πιέζουν τη διοίκηση Biden για ημερομηνία επαναλειτουργίας, αλλά η αισιοδοξία που υπήρχε έως σήμερα για κάτι τέτοιο φαίνεται να εξασθενεί.

Ο Λευκός Οίκος είχε δηλώσει ότι εξετάζει ενεργά τρόπους για να ανοίξουν ξανά τα σύνορα για τους πολίτες της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου, ακόμη και μόνο για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες.

Σημειώνεται ότι τόσο το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και η ΕΕ έχουν επιτρέψει μονομερώς την είσοδο στους εμβολιασμένους Αμερικανούς.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024