Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τάσεις

Το Ν. Αιγαίο οδηγεί την Ελλάδα στην τουριστική ανάκαμψη

Τατιάνα Ρόκου - 30 Αύγουστος 2021, 09:29

Πριν την εκπνοή του Αυγούστου, οι διεθνείς αφίξεις ξεπέρασαν κατά μισό εκατομμύριο το σύνολο του 2020. Θεαματική είναι η ανάκαμψη για τη Σαντορίνη και τη Μύκονο που έχουν ήδη διπλασιάσει σχεδόν τις αφίξεις σε σχέση με την περυσινή χρονιά.


Η Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό σημειώνει ότι μέγιστο μερίδιο φαίνεται να καταλαμβάνει το Νότιο Αιγαίο στο success story της Ελλάδας στον τουρισμό το 2021, παρά το δυσμενές περιβάλλον που διαμορφώνει η πανδημία, αφού, πριν το τέλος του Αυγούστου, η κίνηση από τις απευθείας διεθνείς πτήσεις στα αεροδρόμια των Κυκλάδων και Δωδεκανήσου ξεπερνά κατά περισσότερες από 500.000 τις αφίξεις όλης της τουριστικής περιόδου του 2020.

Συγκεκριμένα, μέχρι τις 22 Αυγούστου, 1.723.000 επιβάτες επισκέφθηκαν τα νησιά του Ν. Αιγαίου μέσω των πέντε διεθνών αεροδρομίων του, ενώ όλη την τουριστική περίοδο του 2020 οι αφίξεις άγγιξαν το 1.189.896, σύμφωνα με στοιχεία της Fraport και της Υπηρεσίας
Πολιτικής Αεροπορίας.

Ιδιαίτερα δυναμικός για τη Ρόδο αναδείχθηκε ο Αύγουστος, καθώς κατά το πρώτο 20ήμερο, συγκέντρωσε κοντά στις 290.000 απευθείας διεθνείς αφίξεις, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στις 780.000 αεροπορικές διεθνείς αφίξεις. Σημειώνεται ότι όλο το 2020 το νησί των Ιπποτών είχε υποδεχθεί 584.415, σύμφωνα με στοιχεία της Fraport. Εξαιρετικές είναι οι επιδόσεις και για το νησί της Κω, καθώς, έως τις 22 Αυγούστου, το είχαν επισκέφθηκαν περισσότεροι από 387.000 επιβάτες, ξεπερνώντας τις συνολικές περυσινές επιδόσεις των απευθείας διεθνών αφίξεων.

Θεαματική είναι η ανάκαμψη για τα νησιά της Σαντορίνης και της Μυκόνου που έχουν ήδη διπλασιάσει σχεδόν τις αφίξεις σε σχέση με την περυσινή χρονιά.

Συγκεκριμένα, όταν όλη τη χρονιά πέρυσι η Σαντορίνη είχε 141.472, σύμφωνα με στοιχεία της Fraport, μέχρι τις 22 Αυγούστου του 2021, προσεγγίζει τις 280.000. Αντίστοιχα, στο αεροδρόμιο της Μυκόνου έχουν ήδη προσγειωθεί περισσότεροι από 250.000, 120.000
περισσότεροι από το σύνολο της περσινής χρονιάς.

Πάνω από 300% είναι η αύξηση της κίνησης στο αεροδρόμιο της Καρπάθου. Μπορεί σε απόλυτα νούμερα η δυναμική του αεροδρομίου της Καρπάθου να απέχει από τα άλλα τέσσερα διεθνή αεροδρόμια του Ν. Αιγαίου, αίσθηση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι έχει τριπλασιάσει ήδη τις επιδόσεις της σε σχέση με την περσινή δύσκολη χρονιά. Ειδικότερα, από τις 8.237 αφίξεις μέσω απευθείας διεθνών πτήσεων του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, μέχρι τις 22 Αυγούστου, η Κάρπαθος έχει ξεπεράσει τις 27.500.

Σημειώνεται ότι στα παραπάνω στοιχεία δεν περιλαμβάνονται οι επιβάτες που μετακινούνται μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου “Ελευθέριος Βενιζέλος” με πτήσεις εσωτερικού, αλλά και οι επιβάτες που μετακινούνται μέσω του ακτοπλοϊκού δικτύου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top