Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός Τουρισμός260 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος
Τουρισμός και οικονομία

260 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος

Η δράση για τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος έχει προϋπολογισμό 260 εκατ. ευρώ και θα παρέχεται επιδότηση για ανάπτυξη και διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος, με παρεμβάσεις για τον ορεινό τουρισμό, τον τουρισμό υγείας και ευεξίας, τον αγροτουρισμό και τη γαστρονομία, την αναβάθμιση των τουριστικών λιμανιών, τον καταδυτικό τουρισμό, την προσβασιμότητα στις παραλίες.

Η μεταρρύθμιση των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης έχει στόχο να μειώσει τους περίπου 700.000 ανέργους που καταγράφονται σήμερα. Το πλέγμα των παρεμβάσεων έχει εγκριθεί από την ΕΕ, έχει στόχο να ανασχεδιάσει το χαρτοφυλάκιο των ενεργών πολιτικών και προωθεί ταυτόχρονα σημαντικές επενδύσεις σε προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα για ανέργους, καθώς και ειδικά προγράμματα απασχόλησης για περιοχές μετάβασης (απολιγνιτοποίησης), περιοχές με προβλήματα αποβιομηχάνισης και περιοχές με μεγάλα ποσοστά εποχικής απασχόλησης. Ο προϋπολογισμός για την ενεργοποίηση των προγραμμάτων κατάρτισης και επανένταξης στην αγορά εργασίας είναι 479 εκατ. ευρώ.

Οι δράσεις για μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Το φθινόπωρο αναμένεται να ξεκινήσουν σταδιακά τρία προγράμματα επιδοτήσεων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ώστε να συμβαδίζουν με την “πράσινη” και την ψηφιακή μετάβαση που επιχειρείται για το σύνολο της οικονομίας.

Οι παρεμβάσεις αυτές είναι:
1. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός επιχειρήσεων με προϋπολογισμό 375 εκατ. ευρώ. Μέσω του προγράμματος θα επιδοτείται σε ποσοστό έως και 100% ο ψηφιακός μετασχηματισμός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ώστε να βελτιώσουν τη λειτουργία τους και την ανταγωνιστικότητά τους ενσωματώνοντας νέες τεχνολογίες ηλεκτρονικών πληρωμών, εργασίας από απόσταση, ψηφιακού γραφείου (διαχείριση εγγράφων, έργων κ.λπ.), digital marketplace, κυβερνοασφάλειας κ.λπ. με κριτήρια διασποράς της ενίσχυσης και έμφαση στην κάλυψη και των μικρότερων επιχειρήσεων. Παράλληλα θα παρέχεται ειδικό κονδύλι σε κάθε επιδότηση και για το προσωπικό ώστε να μπορεί να συμβαδίζει με ψηφιακό εκσυγχρονισμό της επιχείρησης.

2. Η δράση για τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος με προϋπολογισμό 260 εκατ. ευρώ. Με την ίδια λογική θα παρέχεται επιδότηση για την ανάπτυξη και τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος, με παρεμβάσεις για τον ορεινό τουρισμό, τον τουρισμό υγείας και ευεξίας (αξιοποίηση ιαματικών πηγών), τον αγροτουρισμό και τη γαστρονομία, την αναβάθμιση των τουριστικών λιμανιών, τον καταδυτικό τουρισμό, την προσβασιμότητα στις παραλίες.

3. Το πρόγραμμα για την ενίσχυση αγροτοδιατροφικού τομέα με προϋπολογισμό 520 εκατ. ευρώ. Η πολύ φιλόδοξη αυτή παρέμβαση στοχεύει σε συνδυασμό και με άλλα προγράμματα του Υπουργείου Ανάπτυξης να στρέψει του αγρότες στην “πράσινη” γεωργία και τη γεωργία ακριβείας, τη δημιουργία συνεργασιών ανάμεσα σε ομοειδείς ή συμπληρωματικούς κλάδους που μπορούν να συνδυάζουν επιχειρήσεις και συνεργατικά σχήματα του πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα, με στόχο την καινοτομία και την εξωστρέφεια. Στις επιδοτήσεις περιλαμβάνεται και η συμβολαιακή γεωργία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024