Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Η Κίνα ενισχύει τη σύνδεση στο Διαδίκτυο κατά την πτήση σε εμπορικά αεροπλάνα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 03 Σεπτέμβριος 2021, 12:32

Από τα τέλη Ιουνίου, συνολικά 769 εμπορικά αεροπλάνα 21 κινεζικών αεροπορικών εταιρειών είχαν εξοπλιστεί με υπηρεσίες διαδικτύου κατά την πτήση, αύξηση 18% από το 2020, δείχνουν τα στοιχεία της CAAC.


Η Κίνα προωθεί υπηρεσίες συνδεσιμότητας δικτύου πτήσης σε εμπορικά αεροπλάνα, μια βασική κίνηση για τη δημιουργία ενός έξυπνου κλάδου πολιτικής αεροπορίας, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας (CAAC).

Ένας τεχνολογικός χάρτης, που εκδόθηκε πρόσφατα, έδειξε την πορεία ανάπτυξης των τεχνολογιών ευρυζωνικής επικοινωνίας νέας γενιάς στον κλάδο της πολιτικής αεροπορίας.

Σύμφωνα με το silkroadgreek.gr, στον χάρτη πορείας της τεχνολογίας, η CAAC πρότεινε για πρώτη φορά την πορεία υλοποίησης μιας νέας γενιάς τεχνολογιών ευρυζωνικών επικοινωνιών αεροπορίας που αντιπροσωπεύεται από την τεχνολογία 5G.

Ο χάρτης πορείας προσφέρει, επίσης, τεχνολογική καθοδήγηση για τους παίκτες της βιομηχανίας, με στόχο να συμβάλει στην ενίσχυση της συντονισμένης ανάπτυξης και της ολοκληρωμένης εφαρμογής τεχνολογιών επικοινωνίας με επίκεντρο την ευρυζωνικότητα.

Χάρη στη συνεχή πρόοδο και την εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών, η εμπειρία πλοήγησης στο Διαδίκτυο κατά την πτήση έχει βελτιωθεί σημαντικά από το τοπικό δίκτυο της καμπίνας αρχικά, σε ευρυζωνική συνδεσιμότητα υψηλότερης ταχύτητας.

Από τα τέλη Ιουνίου, συνολικά 769 εμπορικά αεροπλάνα 21 κινεζικών αεροπορικών εταιρειών είχαν εξοπλιστεί με υπηρεσίες διαδικτύου κατά την πτήση, αύξηση 18% από το 2020, δείχνουν τα στοιχεία της CAAC.

Η κίνηση της κατασκευής έξυπνης πολιτικής αεροπορίας αναμένεται να προσφέρει νέο χώρο για την ανάπτυξη του κλάδου και να ωθήσει τη βιομηχανία να αναπτυχθεί με τρόπο υψηλής ποιότητας και υψηλής απόδοσης.

Στο 14ο Πενταετές Σχέδιο (2021-2025), η CAAC θα ενσωματώσει την “έξυπνη” ιδέα και τεχνολογίες στην ανάπτυξη του κλάδου, σε διαφοροποιημένους τομείς όπως η κατασκευή νέων υποδομών και ο ψηφιακός μετασχηματισμός του.

Το 2020, η Κίνα παρέμεινε η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά πολιτικής αεροπορίας στον κόσμο όσον αφορά στη διακίνηση επιβατών για 15η συνεχόμενη χρονιά.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top