Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣχεδόν το 1/4 των Βρετανών ταξιδιωτών παραβίασε τους κανονισμούς στην 'πορτοκαλί' λίστα
Τάσεις

Σχεδόν το 1/4 των Βρετανών ταξιδιωτών παραβίασε τους κανονισμούς στην 'πορτοκαλί' λίστα

Διαπιστώθηκε ότι το 23% παραδέχθηκε ότι δεν απομονώθηκε στο σπίτι για τις απαιτούμενες 10 ημέρες ή δεν έκανε τεστ PCR τη δεύτερη και την όγδοη ημέρα της επιστροφής του.

Σχεδόν το 1/4 όλων των Βρετανών τουριστών που επέστρεψαν από χώρες που βρίσκονται στην πορτοκαλί ταξιδιωτική λίστα έχουν παραβιάσει τις απαιτήσεις καραντίνας για COVID-19, σύμφωνα με έρευνα της Υπηρεσίας Εθνικών Στατιστικών (ONS).

Διαπιστώθηκε ότι το 23% παραδέχθηκε ότι δεν απομονώθηκε στο σπίτι για τις απαιτούμενες 10 ημέρες ή δεν έκανε τεστ PCR τη δεύτερη και την όγδοη ημέρα της επιστροφής του.

Η ONS πραγματοποιήσε την έρευνα σε περισσότερους από 800 ταξιδιώτες που επέστρεψαν στο Ηνωμένο Βασίλειο στα μέσα Ιουλίου. Μόνο το 59% δήλωσε ότι είχε κατανοήσει πλήρως τους κανόνες για ταξίδια της εισερχόμενης “πορτοκαλί” λίστας.

“Αυτά τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι το σύστημα δεν είναι αδιάτρητο, όπως έχει παρατηρηθεί στην Αυστραλία και τον Καναδά, όπου η απομόνωση δεν έχει λειτουργήσει”, δήλωσε ο Paul Charles, διευθύνων σύμβουλος του The PC Agency στην βρετανική “Telegraph”.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε λίγο πριν αλλάξουν οι κανόνες στις 19 Ιουλίου, επιτρέποντας στους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από χώρες της ‘πορτοκαλί’ λίστας να παραλείψουν την καραντίνα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024