Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τάσεις

Σχεδόν το 1/4 των Βρετανών ταξιδιωτών παραβίασε τους κανονισμούς στην 'πορτοκαλί' λίστα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 06 Σεπτέμβριος 2021, 12:38

Διαπιστώθηκε ότι το 23% παραδέχθηκε ότι δεν απομονώθηκε στο σπίτι για τις απαιτούμενες 10 ημέρες ή δεν έκανε τεστ PCR τη δεύτερη και την όγδοη ημέρα της επιστροφής του.


Σχεδόν το 1/4 όλων των Βρετανών τουριστών που επέστρεψαν από χώρες που βρίσκονται στην πορτοκαλί ταξιδιωτική λίστα έχουν παραβιάσει τις απαιτήσεις καραντίνας για COVID-19, σύμφωνα με έρευνα της Υπηρεσίας Εθνικών Στατιστικών (ONS).

Διαπιστώθηκε ότι το 23% παραδέχθηκε ότι δεν απομονώθηκε στο σπίτι για τις απαιτούμενες 10 ημέρες ή δεν έκανε τεστ PCR τη δεύτερη και την όγδοη ημέρα της επιστροφής του.

Η ONS πραγματοποιήσε την έρευνα σε περισσότερους από 800 ταξιδιώτες που επέστρεψαν στο Ηνωμένο Βασίλειο στα μέσα Ιουλίου. Μόνο το 59% δήλωσε ότι είχε κατανοήσει πλήρως τους κανόνες για ταξίδια της εισερχόμενης “πορτοκαλί” λίστας.

“Αυτά τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι το σύστημα δεν είναι αδιάτρητο, όπως έχει παρατηρηθεί στην Αυστραλία και τον Καναδά, όπου η απομόνωση δεν έχει λειτουργήσει”, δήλωσε ο Paul Charles, διευθύνων σύμβουλος του The PC Agency στην βρετανική “Telegraph”.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε λίγο πριν αλλάξουν οι κανόνες στις 19 Ιουλίου, επιτρέποντας στους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από χώρες της ‘πορτοκαλί’ λίστας να παραλείψουν την καραντίνα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top