Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Μόνο με τη βοήθεια του Αλλάχ οι αφιξοαναχωρήσεις στο αεροδρόμο της Kabul, λόγω απουσίας ραντάρ

Βίκυ Καραντζαβέλου - 07 Σεπτέμβριος 2021, 16:03

Οι Ταλιμπάν ανοίγουν ξανά το αεροδρόμιο της Καμπούλ για εσωτερικές πτήσεις. Τεχνικοί από το Κατάρ επισκευάζουν τμήματα του συστήματος ελέγχου της κυκλοφορίας του αεροδρομίου της Καμπούλ.


H Ariana Afghan Airlines ανακοίνωσε στη σελίδα της στο Facebook ότι ξαναρχίζει τις εσωτερικές πτήσεις μεταξύ της πρωτεύουσας της Kabul και των Herat, Mazar-i-Sharif και Kandahar.

Οι πτήσεις της Ariana Afghan Airlines μεταξύ της Kabul και τριών μεγάλων επαρχιακών πόλεων στα δυτικά, βόρεια και νότια της πρωτεύουσας ξεκίνησαν ξανά, αφού μια ομάδα μηχανικών αεροπορίας από το Κατάρ επιδιόρθωσε τμήματα του συστήματος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας την περασμένη εβδομάδα και άνοιξε ξανά το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας για εσωτερικές πτήσεις. Την είδηση έδωσε στη δημοσιότητα ο πρέσβης του Κατάρ στο Αφγανιστάν Saeed bin Mubarak al-Khayarin.

Επαινώντας το γεγονός αυτό ως ένα βήμα για την επιστροφή της χώρας σε μια σχετική κανονικότητα μετά από μια ταραχώδη περίοδο, ο πρέσβης του Κατάρ πρόσθεσε ότι ο διάδρομος του αεροδρομίου έχει επισκευαστεί σε συνεργασία με τις αφγανικές αρχές.

Όμως, το αεροδρόμιο της Καμπούλ λειτουργεί χωρίς ραντάρ ή συστήματα πλοήγησης, καθιστώντας δύσκολη την επανέναρξη των διεθνών εμπορικών πτήσεων.

Η επαναλειτουργία του αεροδρομίου, ζωτικής σημασίας για τον έξω κόσμο και για το ορεινό έδαφος του Αφγανιστάν, αποτέλεσε υψηλή προτεραιότητα για τους Ταλιμπάν, καθώς προσπαθούν να αποκαταστήσουν την τάξη ύστερα από την αστραπιαία κατάληψη του συνόλου της χώρας στις 15 Αυγούστου.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top