Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Αύγουστος 2021: Επαναφορά των πτήσεων στην Ευρώπη στο 71% του 2019

Βίκυ Καραντζαβέλου - 09 Σεπτέμβριος 2021, 10:15

Το Eurocontrol σημείωσε στα δεδομένα του περασμένου Μαρτίου ότι οι εσωτερικές πτήσεις διατηρήθηκαν καλύτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας από ό,τι οι διεθνείς πτήσεις. Το καλοκαίρι η τάση αυτή συνεχίστηκε.


Τον φετινό Αύγουστο, οι πτήσεις επέστρεψαν στο 71% των επιπέδων του 2019 σε όλη την Ευρώπη. Ωστόσο, αυτός ο μέσος όρος αποκρύπτει μια μεγάλη διακύμανση μεταξύ των χωρών και επίσης μεταξύ διαφορετικών ροών κυκλοφορίας για κάθε χώρα.
 
Το Eurocontrol σημείωσε στα δεδομένα του περασμένου Μαρτίου ότι οι εσωτερικές πτήσεις διατηρήθηκαν καλύτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας από ό,τι οι διεθνείς πτήσεις. Το καλοκαίρι η τάση αυτή συνεχίστηκε. Η Τουρκία μάλιστα ξεπέρασε τον αριθμό εσωτερικών πτήσεων του 2019, ήδη από τον Ιούλιο. Στη συνέχεια, η Ιταλία το ξεπέρασε και αυτή τον Αύγουστο, φτάνοντας στο 107% του 2019, με τη Γαλλία, την Ελλάδα, τη Νορβηγία και την Ισπανία να είναι στο 90% ή και περισσότερο.
 
Οι διεθνείς αφίξοαναχωρήσεις περιλαμβάνουν πτήσεις μακρινών και μικρών αποστάσεων, καθώς και πτήσεις τόσο επιβατών όσο και φορτίου. Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί των επιβατών λόγω COVID-19 έχουν επηρεάσει κυρίως τις διεθνείς επιβατικές πτήσεις και αυτό αντικατοπτρίζεται στα σχετικά χαμηλά ποσοστά για τις διεθνείς πτήσεις (σε σύγκριση με τις εσωτερικές). Έτσι, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Νορβηγία παραμένουν ιδιαίτερα αδύναμες - σε κάτι ακόμα λιγότερο από τα μισά επίπεδα του 2019. Οι βασικοί προορισμοί διακοπών, από την άλλη πλευρά, είδαν ταχεία ανάκαμψη τον Ιούλιο και ακόμη περισσότερο τον Αύγουστο.
 
Οι υπερπτήσεις (που δεν προσγειώνονται σε κάποιο αεροδρόμιο της χώρας), συχνά συμβάλλουν σημαντικά στα έσοδα του παρόχου υπηρεσιών αεροναυτιλίας μιας χώρας. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει τις πιο προβληματικές υπερπτήσεις από τις οκτώ χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Νορβηγία, Ισπανία, Τουρκία), ενώ τόσο η Ιρλανδία όσο και ο Βόρειος Ατλαντικός, που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος αυτής της ροής, αργούν να ανακάμψουν. Η Ιταλία και η Ισπανία εμφανίζονται πολύ ισχυρότερες, με μια σημαντική επιτάχυνση, που ξεκινά από τον Ιούλιο. Για παράδειγμα, η Ιταλία πήρε πτήσεις από τη Γαλλία και την Ελβετία προς την Ελλάδα - και με τις δύο να βρίσκονται ήδη πάνω από τα επίπεδα του 2019.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top