Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κύπρος

Δωρεάν εργαστήρια παραδοσιακής χειροτεχνίας στους τουρίστες της Κύπρου

Τατιάνα Ρόκου - 09 Σεπτέμβριος 2021, 10:58

Με την ευγενή χορηγία του Υφυπουργείου Τουρισμού της Κύπρου παρέχονται δωρεάν εργαστήρια παραδοσιακής χειροτεχνίας στους τουρίστες της Κύπρου στις κοινότητες Άγιος Κωνσταντίνος, Καλό Χωριό και Συλίκου.


Με την στήριξη της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λεμεσού, αξιοποιώντας ένα από τα σχέδια του Υφυπουργείου Τουρισμού Κύπρου, οι κοινότητες Άγιος Κωνσταντίνος, Καλό Χωριό και Συλίκου, διεκδίκησαν επιτυχώς χορηγία του Υφυπουργείου Τουρισμού για πραγματοποίηση και διοργάνωση εργαστηρίων παραδοσιακής χειροτεχνίας για σκοπούς εκμάθησης και ψυχαγωγίας. Σκοπός των εργαστηρίων, είναι οι συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με την παραδοσιακή τέχνη μέσα από διάφορες αλληλεπιδραστικές δραστηριότητες. 
 
Τα εργαστήρια στον Άγιο Κωνσταντίνο θα πραγματοποιηθούν μια φορά το μήνα ως ακολούθως: 11/09, 10/10, 14/11 και 11/12/21, από τις 10:00 το πρωί μέχρι το απόγευμα, στο Κέντρο Νεότητας του χωριού. Τα εργαστήρια που διοργανώνονται κατά την πιο πάνω περίοδο, περιλαμβάνουν καλαθοπλεκτική, κεραμική, ζωγραφική, πλούμισμα παραδοσιακού κολοτζιού και κατασκευές με ξύλο και πέτρα. 
 
Τα εργαστήρια στο Καλό Χωριό θα γίνονται κάθε τρίτη Κυριακή του μήνα, ξεκινώντας από  19/09/21 μέχρι 19/12/21, από τις 10:00 το πρωί μέχρι το απόγευμα, στην πλατεία του χωριού. Τα εργαστήρια που θα προσφέρονται κατά την πιο πάνω περίοδο περιλαμβάνουν κεραμική, καλαθοπλεκτική, ζωγραφική και πλούμισμα παραδοσιακού κολοτζιού. Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων. 
 
Τα εργαστήρια χειροτεχνίας της Συλίκου θα διοργανώνονται κάθε δεύτερη Κυριακή του μήνα, ξεκινώντας από 29/08/21 μέχρι 28/11/21 από τις 10:00 μέχρι το απόγευμα στην πλατεία του χωριού. Τα εργαστήρια που θα προσφέρονται περιλαμβάνουν ζωγραφική, κεραμική, εργαστήρι γνωριμίας με την λαϊκή παράδοση μέσα από το ξύλο και την πέτρα, καλαθοπλεκτική και καρεκλοποιία. Απαραίτητη προκράτηση θέσεων.|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top