Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ξενοδοχεία

Σε εννέα χρόνια κάθειρξης καταδικάσθηκαν οι δύο ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου που κάηκε το 2019

Τατιάνα Ρόκου - 09 Σεπτέμβριος 2021, 12:22

Πολυετείς ποινές κάθειρξης αποδόθηκαν για τον πρωτοφανή εμπρησμό μεγαλου ξενοδοχείου στην λεωφόρο Συγγρού τον Δεκέμβριο του 2019 στους δύο ιδιοκτήτες του, αλλά και σε δύο αλλοδαπούς υπαλλήλους.


Σε ποινή κάθειρξης εννέα ετών καταδικάσθηκαν, μετά από πολυήμερη ακροαματική διαδικασία οι δύο ιδιοκτήτες – ένας άντρας και μία γυναίκα – πολυτελούς ξενοδοχείου δυναμικότητας 120 κλινών στην λεωφόρο Συγγρού- που παραπέμφθηκαν ως ηθικοί αυτουργοί του πρωτοφανούς εμπρησμού τον Δεκέμβριο του 2019, από τον οποίο τραυματίσθηκαν αρκετά άτομα. Στο δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Το Βήμα’ αναφέρεται ότι, “Στην ίδια ποινή καταδικάσθηκαν και δύο αλλοδαποί εργαζόμενοι στο ίδιο ξενοδοχείο που παραπέμφθηκαν και δικάστηκαν ως φυσικοί αυτουργοί της εγκληματικής ενέργειας κι οι οποίοι είχαν κατονομάσει ως εντολείς τους, τούς ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου.
 
Θυμίζουμε ότι ο εμπρησμός του ξενοδοχείου σημειώθηκε στις 5 Δεκεμβρίου 2019, δείτε το σχετικό άρθρο, ενώ χρειάστηκαν πάνω από τρείς μήνες ερευνών από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.
 
Σύμφωνα με το in.gr oι δράστες είχαν διαποτίσει με βενζίνη (κρεβάτια, μοκέτες κλπ) κυρίως τα δωμάτια του ξενοδοχείου που ήταν δίπλα στο κλιμακοστάσιο. Στους εμπρησμούς χρησιμοποιήθηκαν δοχεία που διέθετε το ξενοδοχείο για τον καθαρισμό του κτιρίου τα οποία γέμισαν με βενζίνη από πρατήριο καυσίμων. Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ παρουσίασε δυσχέρειες γιατί την ώρα του εμπρησμού είχε κλείσει το σύστημα καμερών αλλά και συναγερμού του κτιρίου, ενώ φαίνεται να είχαν υπάρξει κι άλλες συντονισμένες προσπάθειες αλλοίωσης των ιχνών των δραστών.
 
Οι δύο αλλοδαποί από το Πακιστάν αρχικά είχαν αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση τους με την εγκληματική ενέργεια ωστόσο μετά ομολόγησαν ότι το έπραξαν μετά από εντολή –όπως ισχυρίστηκαν- των δύο ιδιοκτητών του ξενοδοχείου.
 
Στις απολογίες τους υποστήριξαν ότι ήταν εργαζόμενοι και σε άλλες επιχειρήσεις των δύο κατηγορουμένων ξενοδόχων. Ισχυρίστηκαν ακόμη ότι προχώρησαν στον εμπρησμό χωρίς αμοιβή αλλά γιατί “πιέσθηκαν από τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου, ότι σε μία περίπτωση αδράνειάς τους θα έχαναν την δουλειά τους γιατί είχε κινηθεί η διαδικασία έξωσης, ύστερα από δικαστικές ενέργειες του ιδιοκτήτη του κτιρίου”. Μάλιστα στην διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας οι ίδιοι αλλά και συγγενείς τους είχαν υποστηρίξει ότι δέχονταν διαρκείς απειλές από το ζευγάρι των ξενοδόχων. Στην απολογία τους, οι δύο κατηγορούμενοι ξενοδόχοι είχαν αναφέρει ότι “δεν είχαμε τον παραμικρό λόγο να κάψουμε την επιχείρησή μας”.
 
Για την ανακατασκευή και ανακαίνιση του ξενοδοχείου δαπανήσαμε το δυσθεώρητο ποσό των 3,6 εκατ. ευρώ. Η αξία μόνο του κινητού εξοπλισμού της επιχείρησης ανερχόταν σε ποσό κοντά στο 1.000.000 ευρώ”. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του in.gr επέρριπταν ακόμη την ευθύνη του εμπρησμού σε προηγούμενους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου κι άλλα πρόσωπα, κάτι που δεν έγινε δεκτό από τους δικαστικούς λειτουργούς.
 
Οι τέσσερις κατηγoρούμενοι μετά την έφεση τους αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση 35.000 ευρώ (για τους δύο ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου) και 7.000 για τον κάθε έναν από τους δύο αλλοδαπούς. Παράλληλα, τους επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από την χώρα.|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top