Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστικά γραφεία

Νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μεταξύ ΗΑΤΤΑ και Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών

Τατιάνα Ρόκου - 10 Σεπτέμβριος 2021, 14:54

Στη συγκεκριμένη ΣΣΕ υπάγονται οι διπλωματούχοι ξεναγοί που απασχολούνται στην περιοχή Αθηνών – Πειραιώς και Περιχώρων και η διάρκειά της είναι μέχρι τις 31.03.2024.


Για μία ακόμη φορά, υπερβαίνοντας τα προβλήματα που ταλαιπώρησαν και τους δύο κλάδους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) και το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών, αποδεικνύοντας την διαχρονικά αγαστή σχέση και συνεργασία τους, υπέγραψαν πρόσφατα νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
 
Στη συγκεκριμένη ΣΣΕ υπάγονται οι διπλωματούχοι ξεναγοί που απασχολούνται στην περιοχή Αθηνών – Πειραιώς και Περιχώρων και η διάρκειά της είναι μέχρι τις 31.03.2024. Η σύμβαση ανανεώθηκε χωρίς αλλαγές, εκτός από την πρόβλεψη αύξησης αμοιβών 3% από την 1η Απριλίου 2023.
 
Ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, κ. Νικόλας Κελαϊδίτης, δήλωσε σχετικά: “Οι δυσκολίες που έχουν προκύψει από την πανδημία λειτούργησαν ως το απόλυτο κριτήριο στις διαπραγματεύσεις μας. Με τον πρόεδρο του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών, κ. Κρίτωνα Πιπέρα, αναλύσαμε τις απαιτήσεις επιβίωσης και των δύο μερών, καταλήγοντας σε λύσεις ομαλής πορείας προσαρμογής στις νέες συνθήκες”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top