Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΑμμόχωστος: Ραγδαία αύξηση του τουρισμού και νέο τετράστερο ξενοδοχείο
Κύπρος

Αμμόχωστος: Ραγδαία αύξηση του τουρισμού και νέο τετράστερο ξενοδοχείο

Στην πρωταθλήτρια περιοχή του τουρισμού της Κύπρου, Αμμόχωστο, θα κτιστεί νέο τετράστερο ξενοδοχείο με 452 κλίνες.

Την έγκρισή της έδωσε η Περιβαλλοντική Αρχή στην αίτηση της Anastasia Tsokkou Estates για την ανέγερση τετράστερου ξενοδοχείου, στον Δήμο Σωτήρας, στην ελεύθερη Αμμόχωστο.
 
Όπως επισημαίνεται στη γνωμάτευση του Τμήματος Περιβάλλοντος, πρόκειται για ξενοδοχειακή μονάδα τεσσάρων αστέρων δυναμικότητας 206 δωματίων (452 κλινών), η οποία θα εκτείνεται σε έξι ορόφους και αναμένεται να λειτουργεί ολόχρονα.
 
Πιο συγκεκριμένα, η προτεινόμενη ανάπτυξη περιλαμβάνει 173 τυπικά δωμάτια (δύο κλινών), 20 οικογενειακά δωμάτια (τεσσάρων κλινών) και 13 δωμάτια για ΑμΕΑ (δύο κλινών), χώρο αναμονής, σαλόνι, μπαρ, καθώς και δύο εστιατόρια πελατών.
 
Επίσης, θα διαθέτει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κοινόχρηστους χώρους υγιεινής, γυμναστήριο με αποδυτήρια, και βοηθητικούς χώρους. Στους βοηθητικούς χώρους περιλαμβάνονται αποθήκες ποτών και τροφίμων, αποθήκες επίπλων, λιναποθήκες, πλυντήριο, μηχανοστάσια, χώροι εστίασης και ξεκούρασης προσωπικού και χώρος εκφόρτωσης.
 
Επίσης, πρόσφατα ανακοινώθηκε από την επεξεργασία των στοιχείων των ταξιδιωτών που αναρτώνται στο CyprusFlightPass, τα οποία εξασφάλισε από το Υπουργείο Μεταφορών της Κύπρου και η Hermes Airports, προκύπτει ότι το 73% των τουριστών διέμεινε την ίδια περίοδο σε αδειοδοτημένα ξενοδοχεία διαφόρων κατηγοριών, με την πλειοψηφία (30%) να προτιμά ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων και πως ένα 16% διέμεινε σε διάφορα άλλα καταλύματα, στα οποία περιλαμβάνονται και τα υποστατικά που ενοικιάζονται μέσω Airbnb.
 
Αίσθηση από τα στοιχεία που επεξεργάστηκε η Hermes Airports αποτελεί το γεγονός ότι το 47% των τουριστών επέλεξαν για τις διακοπές τους την επαρχία Αμμοχώστου. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν πέντε στους δέκα τουρίστες που επισκέφθηκαν την Κύπρο την υπό εξέταση περίοδο κατέληξαν σε καταλύματα στην Αγία Νάπα, Πρωταρά και Παραλίμνι. Στις προτιμήσεις των τουριστών για διαμονή ακολουθούν η Πάφος (27%), η Λεμεσός και Λάρνακα (12%) και τελευταία η Λευκωσία (1%). Η προτίμηση στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου είναι ακόμα μεγαλύτερη μεταξύ των Ρώσων τουριστών, αφού φτάνει στο 61%. Αντίθετα οι Άγγλοι τουρίστες φαίνεται στην πλειοψηφία τους να προτίμησαν την Πάφο (49%). Κατά την περίοδο ανάλυσης, οι περισσότεροι τουρίστες έμειναν για 7 ημέρες (33%) στο νησί, ενώ ένα ποσοστό γύρω στο 11% έμεινε για 14 ημέρες. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι ένα ποσοστό γύρω στο 20% έμεινε μέχρι 6 ημέρες, που, όπως παρατηρεί η Hermes Airports, μπορεί να παραπέμπει σε μια τάση για μικρές αποδράσεις. “Η μείωση στις μέρες διαμονής για σκοπούς αναψυχής φαίνεται να είναι μια τάση που επηρεάζει όχι μόνο την Κύπρο αλλά και ευρύτερα, δίνει όμως τη δυνατότητα διαφοροποίησης για προσέλκυση μεμονωμένων επισκεπτών για μικρής διάρκειας αποδράσεις σε πιο τακτά διαστήματα“, αναφέρει η εταιρεία.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024