Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουρισμός υπαίθρου

European Adventure Index: Η Ελλάδα 6η μεταξύ των δημοφιλέστερων προορισμών

Τατιάνα Ρόκου - 15 Σεπτέμβριος 2021, 13:04

Με 687 τοποθεσίες σε 13 διαφορετικές δραστηριότητες, όπως canyoning, αναρρίχηση στον πάγο, ποδηλασία βουνού κ.ά., η Γαλλία βρέθηκε στην κορυφή της λίστας ως προορισμός για αθλήματα περιπέτειας. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 6η θέση, με 93 διαθέσιμες τοποθεσίες για δραστηριότητες υπαίθρου και περιπέτειας - και την ιστιοπλοΐα την πλέον δημοφιλή.


Με την αύξηση των κρατήσεων για τουρισμό υπαίθρου, η βρετανική υπηρεσία Uswitch.com ανέλυσε τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς για δραστηριότητες περιπέτειας - με τη Γαλλία να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.

Η μελέτη συγκέντρωσε δεδομένα από τη διεθνή πλατφόρμα κράτησης δραστηριοτήτων υπαίθρου και περιπέτειας Manawa.com, για περισσότερες από 2.000 δραστηριότητες περιπέτειας που μπορούν να γίνουν σε 30 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, ώστε να αποκαλύψει τι είδους δραστηριότητες είναι διαθέσιμες και που είναι το καλύτερο μέρος για να πάει κανείς.

Με 687 τοποθεσίες (με δυνατότητα κράτησης) σε 13 διαφορετικές δραστηριότητες, όπως canyoning, αναρρίχηση στον πάγο, ποδηλασία βουνού κ.ά., η Γαλλία βρέθηκε στην κορυφή της λίστας ως προορισμός για αθλήματα περιπέτειας.

Η Γαλλία αποδείχθηκε ο καλύτερος προορισμός για canyoning, με σχεδόν το 1/3 (29%) όλων των δραστηριοτήτων περιπέτειας να αφορούν στο άθλημα. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις τεράστιες οροσειρές της Γαλλίας και τους φυσικούς χώρους που κόβουν την ανάσα - συμπεριλαμβανομένων των Άλπεων και των Πυρηναίων - που το καθιστούν ιδανικό για αθλήματα περιπέτειας.

Η Ισπανία βρέθηκε στη δεύτερη θέση στον κατάλογο με 261 τοποθεσίες (με δυνατότητα κράτησης) για δραστηριότητες περιπέτειας, ενώ η Ιταλία κατέλαβε την τρίτη θέση με 189 δραστηριότητες. Και οι δύο χώρες - προορισμοί είχαν επίσης το canyoning ως τη δημοφιλέστερη δραστηριότητά τους στη χώρα.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 6η θέση της λίστας, με 93 διαθέσιμες τοποθεσίες για δραστηριότητες υπαίθρου και περιπέτειας - και την ιστιοπλοΐα την πλέον δημοφιλή δραστηριότητα στη χώρα.
|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top