Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αθλητικός τουρισμός

Χωρίς τη συμμετοχή κοινού η αφή της φλόγας τον Οκτώβριο στην Αρχαία Ολυμπία για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς

Τατιάνα Ρόκου - 16 Σεπτέμβριος 2021, 13:16

Στις 19 Οκτωβρίου η φλόγα θα παραδοθεί στην κινεζική αντιπροσωπεία, σε επίσημη τελετή στο Παναθηναϊκό Στάδιο και πάλι χωρίς την παρουσία κοινού, πέραν 200 διαπιστευμένων ατόμων.


Ευρεία σύσκεψη προετοιμασίας πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021 στο Στις 19 Οκτωβρίου η φλόγα θα παραδοθεί στην κινεζική αντιπροσωπεία, σε επίσημη τελετή στο Παναθηναϊκό Στάδιο και πάλι χωρίς την παρουσία κοινού, πέραν 200 διαπιστευμένων ατόμων. μεταξύ Ελληνικής και Κινεζικής αντιπροσωπείας για τις εκδηλώσεις και την τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα φιλοξενηθούν στο Πεκίνο το 2022.

Στη σύσκεψη από την ελληνική πλευρά προΐστατο ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου, από την κινεζική ο επιτετραμμένος της πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα Wang Qiang, ενώ από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή συμμετείχαν ο πρόεδρος κ. Σπύρος Καπράλος και ο γενικός γραμματέας κ. Μανώλης Κολυμπάδης.Στη σύσκεψη από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας συμμετείχε ο Αρχηγός Αντιστράτηγος κ. Μιχάλης Καραμαλάκης και υψηλόβαθμοι αξιωματικοί ενώ από την Κινεζική ο ακόλουθος Άμυνας και αξιωματούχοι της πρεσβείας Αθηνών.

Στις αποφάσεις και το τελετουργικό, ελήφθη σοβαρά υπόψιν ο κίνδυνος του COVID και τα μέτρα προστασίας από αυτόν.

Το πρόγραμμα ορίσθη ως εξής: Η αφή της φλόγας θα πραγματοποιηθεί στις 18 Οκτωβρίου 2021 στην Αρχαία Ολυμπία, χωρίς την συμμετοχή κοινού. Στη συνέχεια η φλόγα, μετά τη λαμπαδηδρομία, θα μεταφερθεί οδικώς στην Ακρόπολη, όπου και θα διανυκτερεύσει. Στις 19 Οκτωβρίου η φλόγα θα παραδοθεί στην κινεζική αντιπροσωπεία, σε επίσημη τελετή στο Παναθηναϊκό Στάδιο και πάλι χωρίς την παρουσία κοινού, πέραν 200 διαπιστευμένων ατόμων που θα αποτελούν τις επίσημες αντιπροσωπείες και από τις δυο πλευρές, αλλά και εκ μέρους της Ολυμπιακής Επιτροπής. Στη συνέχεια η φλόγα θα μεταφερθεί με ειδική πτήση charter από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών με προορισμό τη διοργανώτρια πόλη του Πεκίνου.

Στη σύσκεψη μελετήθηκαν και αποφασίστηκαν τα επιχειρησιακά πλάνα και τα μέτρα ελέγχου και ασφαλείας σχετικά με τις ανωτέρω τελετές, αλλά και την μεταφορά της Ολυμπιακής φλόγας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top