Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΗ πρώτη τουριστική διαστημική αποστολή -χωρίς επαγγελματίες αστροναύτες- είναι γεγονός
Διαστημικός τουρισμός

Η πρώτη τουριστική διαστημική αποστολή -χωρίς επαγγελματίες αστροναύτες- είναι γεγονός

Απογειώθηκε χθες, Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, ο πύραυλος Falcon 9 της SpaceX, με επιβάτες τέσσερις 'ερασιτέχνες' αστροναύτες.

Ο πύραυλος Falcon 9 της SpaceX (εταιρείας του Elon Musk) με επιβάτες τέσσερις απλούς πολίτες απογειώθηκε με επιτυχία λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) από το διαστημικό κέντρο Kennedy στη Φλόριντα, στην πρώτη τουριστική, διαστημική αποστολή, χωρίς επαγγελματία αστροναύτη στο πλήρωμα, για πρώτη φορά στην ιστορία.

Η αποστολή ονομάζεται “Inspiration4” και μεταξύ των τεσσάρων Αμερικανών τουριστών-επιβατών βρίσκεται ο 38χρονος δισεκατομμυριούχος Jared Isaacman -της εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου Shift4 Payment-, ο οποίος και ναύλωσε το Falcon 9 για αυτό το ταξίδι.

Περίπου 12 λεπτά μετά την εκτόξευση, η διαστημική κάψουλα Dragon αποκολλήθηκε επιτυχώς από τον πύραυλο Falcon 9, στέλνοντας τους τέσσερις τουρίστες μόνους στο διάστημα, οι οποίοι αναμένεται να κάνουν ένα τριήμερο ταξίδι στο διάστημα και θα ταξιδέψουν λίγο μακρύτερα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, μπαίνοντας σε τροχιά στα 575 χλμ. Καθημερινά θα κάνουν 15 περιστροφές γύρω από τη Γη και στο τέλος θα ξεκινήσουν την κάθοδο για να πέσουν στον ωκεανό, στα ανοιχτά της Φλόριντα, με τη βοήθεια τεράστιων αλεξιπτώτων.

Οι τρεις άλλες θέσεις ανήκουν σε άγνωστους ερασιτέχνες: τη Hayley Arceneaux 29 ετών, που επέζησε από παιδιατρικό καρκίνο και σήμερα είναι βοηθός νοσηλεύτρια (και η νεότερη Αμερικανίδα και ο πρώτος άνθρωπος με τεχνητό άκρο που θα ταξιδέψει στο διάστημα), τον Chris Sembroski, 42 ετών, βετεράνο της Πολεμικής Αεροπορίας, που εργάζεται στον τομέα της αεροναυπηγικής και τη Sian Proctor, καθηγήτρια Επιστημών της Γης, 51 ετών και η τέταρτη Αφροαμερικανίδα που θα πάει στο διάστημα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024