Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Αναβάθμιση της εκπροσώπησης της Ελλάδας στην Επιτροπή ICAO CAEP

Τατιάνα Ρόκου - 17 Σεπτέμβριος 2021, 11:18

Η Ελλάδα αναβαθμίζει την εκπροσώπησή της στην Επιτροπή για την Προστασία του Περιβάλλοντος στην Αεροπορία του ICAO (ICAO CAEP) ως Πλήρες Μέλος με δικαίωμα ψήφου ήδη από 4 Ιουνίου 2021, με εκπρόσωπο την κα Κωνσταντίνα Χρυσικοπούλου, αναπλ. προϊσταμένη του Τμήματος Προστασίας Περιβάλλοντος της ΥΠΑ.


Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει την αναβάθμιση της εκπροσώπησης της Ελλάδας στην Επιτροπή για την Προστασία του Περιβάλλοντος στην Αεροπορία του ICAO (ICAO CAEP), από το καθεστώς του Παρατηρητή (Observer) σε πλήρες Μέλος (Member) με δικαίωμα ψήφου.

Ειδικότερα, η ΥΠΑ εκπροσωπεί την Ελλάδα με αδιάλειπτη και εποικοδομητική παρουσία στην Επιτροπή ICAO Committee in Aviation Environmental Protection (CAEP) από το 2010.

Μετά από εισήγηση της Μόνιμης Αντιπροσώπου της Ελλάδας στον ICAO πρέσβεως κας Μαρίας Σαράντη και Απόφαση του Συμβουλίου του ICAO, η Ελλάδα αναβαθμίζει την εκπροσώπησή της στην Επιτροπή για την Προστασία του Περιβάλλοντος στην Αεροπορία του ICAO (ICAO CAEP) ως Πλήρες Μέλος με δικαίωμα ψήφου ήδη από 4 Ιουνίου 2021, με εκπρόσωπο την κα Κωνσταντίνα Χρυσικοπούλου, αναπλ. προϊσταμένη του Τμήματος Προστασίας Περιβάλλοντος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Η Επιτροπή για την Προστασία του Περιβάλλοντος στην Αεροπορία είναι Τεχνική Επιτροπή του Συμβουλίου του ICAO, ιδρύθηκε το 1983 και συνδράμει το Συμβούλιο στη διαμόρφωση Προτύπων και Πρακτικών αναφορικά με το αποτύπωμα της αεροπορίας στο κλίμα και στο περιβάλλον και πιο συγκεκριμένα με τον αεροπορικό θόρυβο, την ποιότητα της ατμόσφαιρας και τη δέσμη μέτρων για τη μείωση των εκπομπών CO2 από τις δραστηριότητες της διεθνούς πολιτικής αεροπορίας. Αυτά τα Πρότυπα και οι Πρακτικές αποτελούν βάση για τη διαμόρφωση του εθνικού και ενωσιακού νομοθετικού πλαισίου στον τομέα των Αερομεταφορών.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top