Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΕκτόξευση κρατήσεων στη Βρετανία καθώς σταματά στις 4 Οκτωβρίου το σύστημα 'φωτεινού σηματοδότη'
Τουριστική πολιτική

Εκτόξευση κρατήσεων στη Βρετανία καθώς σταματά στις 4 Οκτωβρίου το σύστημα 'φωτεινού σηματοδότη'

Από εκείνη την ημερομηνία, όλες οι χώρες που δεν ανήκουν στην 'κόκκινη λίστα' υψηλού κινδύνου θα θεωρούνται πράσινες και 'καθαρές' για ταξίδια για τους πλήρως εμβολιασμένους. Η Τουρκία εκτός της 'κόκκινης' λίστας.

Ο όγκος των κρατήσεων για διακοπές παρουσιάζουν μεγάλη άνοδο στη Βρετανία, αφού η κυβέρνηση της χώρας αναθεώρησε και απλοποίησε τους κανόνες ταξιδιού για το εξωτερικό, στην Αγγλία.

Οι βρετανικές αεροπορικές εταιρείες αναψυχής αντέδρασαν στις αλλαγές αυτές με αισιοδοξία. Το ισχύον σύστημα “φωτεινού σηματοδότη” θα τεθεί εκτός λειτουργίας από τις 4 Οκτωβρίου. Από εκείνη την ημερομηνία, όλες οι χώρες που δεν ανήκουν στην “κόκκινη λίστα” υψηλού κινδύνου θα θεωρούνται πράσινες και “καθαρές” για ταξίδια για τους πλήρως εμβολιασμένους.

“Βλέπουμε ότι η ζήτηση αυξήθηκε τις τελευταίες ημέρες και υπήρξε μια άμεση άνοδος των κρατήσεων για πακέτα διακοπών λόγω αυτών των ευχάριστων ειδήσεων για τους παραθεριστές”, δήλωσε ο Steve Heapy, διευθύνων σύμβουλος της Jet2. “Το σύστημα ‘Traffic Light’ είναι μπερδεμένο και εντελώς ακατάλληλο για σκοπό από την πρώτη μέρα. Χαιρετίζουμε μια νέα προσέγγιση, που είναι εύκολο να κατανοηθεί από όλους και παρέχει βεβαιότητα”.

Η άλλη μεγάλη αλλαγή είναι ότι οι ταξιδιώτες παραλείπουν τα τεστ πριν από την αναχώρηση για να ταξιδέψουν πίσω στην Αγγλία από χώρες εκτός “κόκκινης” λίστας.

Στη συνέχεια, στα τέλη Οκτωβρίου, το τεστ PCR της δεύτερης ημέρας μπορεί να αντικατασταθεί με ένα φθηνότερο τεστ.

“Για μήνες καλούσαμε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει το σύστημα του ‘φωτεινού σηματοδότη’. Αυτή η πολύ απλούστερη προσέγγιση όχι μόνο υποστηρίζει την ταξιδιωτική βιομηχανία, η οποία αντιμετώπισε τόσες δυσκολίες, αλλά σημαίνει ότι σκληρά εργαζόμενοι μπορούν να ξεφύγουν για διακοπές χωρίς επιβάρυνση με επιπλέον κόστος τεστ”, ανέφερε ο Garry Wilson, διευθύνων σύμβουλος της easyJet.

“Η μετάβαση από το καθιερωμένο σύστημα σε καθεστώς εισόδου δύο επιπέδων, για εμβολιασμένους ή μη εμβολιασμένους επιβάτες, φέρνει μεγαλύτερη σαφήνεια στις απαιτήσεις εισόδου και αναγνωρίζει την κατάσταση εμβολιασμού σε επιπλέον 17 χώρες”, δήλωσε ο Dale Keller, διευθύνων σύμβουλος στο Συμβούλιο Αντιπροσώπων Αερογραμμών του Ην. Βασιλείου (BAR UK).

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024