Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Εκτόξευση κρατήσεων στη Βρετανία καθώς σταματά στις 4 Οκτωβρίου το σύστημα 'φωτεινού σηματοδότη'

Τατιάνα Ρόκου - 20 Σεπτέμβριος 2021, 13:58

Από εκείνη την ημερομηνία, όλες οι χώρες που δεν ανήκουν στην 'κόκκινη λίστα' υψηλού κινδύνου θα θεωρούνται πράσινες και 'καθαρές' για ταξίδια για τους πλήρως εμβολιασμένους. Η Τουρκία εκτός της 'κόκκινης' λίστας.


Ο όγκος των κρατήσεων για διακοπές παρουσιάζουν μεγάλη άνοδο στη Βρετανία, αφού η κυβέρνηση της χώρας αναθεώρησε και απλοποίησε τους κανόνες ταξιδιού για το εξωτερικό, στην Αγγλία.

Οι βρετανικές αεροπορικές εταιρείες αναψυχής αντέδρασαν στις αλλαγές αυτές με αισιοδοξία. Το ισχύον σύστημα “φωτεινού σηματοδότη” θα τεθεί εκτός λειτουργίας από τις 4 Οκτωβρίου. Από εκείνη την ημερομηνία, όλες οι χώρες που δεν ανήκουν στην “κόκκινη λίστα” υψηλού κινδύνου θα θεωρούνται πράσινες και “καθαρές” για ταξίδια για τους πλήρως εμβολιασμένους.

“Βλέπουμε ότι η ζήτηση αυξήθηκε τις τελευταίες ημέρες και υπήρξε μια άμεση άνοδος των κρατήσεων για πακέτα διακοπών λόγω αυτών των ευχάριστων ειδήσεων για τους παραθεριστές”, δήλωσε ο Steve Heapy, διευθύνων σύμβουλος της Jet2. “Το σύστημα ‘Traffic Light’ είναι μπερδεμένο και εντελώς ακατάλληλο για σκοπό από την πρώτη μέρα. Χαιρετίζουμε μια νέα προσέγγιση, που είναι εύκολο να κατανοηθεί από όλους και παρέχει βεβαιότητα”.

Η άλλη μεγάλη αλλαγή είναι ότι οι ταξιδιώτες παραλείπουν τα τεστ πριν από την αναχώρηση για να ταξιδέψουν πίσω στην Αγγλία από χώρες εκτός “κόκκινης” λίστας.

Στη συνέχεια, στα τέλη Οκτωβρίου, το τεστ PCR της δεύτερης ημέρας μπορεί να αντικατασταθεί με ένα φθηνότερο τεστ.

“Για μήνες καλούσαμε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει το σύστημα του ‘φωτεινού σηματοδότη’. Αυτή η πολύ απλούστερη προσέγγιση όχι μόνο υποστηρίζει την ταξιδιωτική βιομηχανία, η οποία αντιμετώπισε τόσες δυσκολίες, αλλά σημαίνει ότι σκληρά εργαζόμενοι μπορούν να ξεφύγουν για διακοπές χωρίς επιβάρυνση με επιπλέον κόστος τεστ”, ανέφερε ο Garry Wilson, διευθύνων σύμβουλος της easyJet.

“Η μετάβαση από το καθιερωμένο σύστημα σε καθεστώς εισόδου δύο επιπέδων, για εμβολιασμένους ή μη εμβολιασμένους επιβάτες, φέρνει μεγαλύτερη σαφήνεια στις απαιτήσεις εισόδου και αναγνωρίζει την κατάσταση εμβολιασμού σε επιπλέον 17 χώρες”, δήλωσε ο Dale Keller, διευθύνων σύμβουλος στο Συμβούλιο Αντιπροσώπων Αερογραμμών του Ην. Βασιλείου (BAR UK).

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top