Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εκθέσεις

Δ. Φραγκάκης: 'Φέτος πετύχαμε τους στόχους μας αλλά οι προκλήσεις είναι μπροστά'

Τατιάνα Ρόκου - 20 Σεπτέμβριος 2021, 14:41

Η βιωσιμότητα, η βελτίωση των υποδομών, η ψηφιοποίηση, η προβολή της αυθεντικότητας και της ξεχωριστής ταυτότητας της χώρας μας, η επένδυση στις ποιοτικές υπηρεσίες και την εκπαίδευση, αποτελούν ανάμεσα στα άλλα τις σημαντικότερες προκλήσεις για την επόμενη μέρα, δήλωσε από τη θεσσαλονίκη ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ.


Επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης το Σαββατοκύριακο 18-19 Σεπτεμβρίου 2021 και μετείχε σε πάνελ του συνεδρίου, που διοργάνωσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με θέμα “Πανδημία COVID: Απειλή ή ευκαιρία;”. Επίσης, επισκέφθηκε το περίπτερο του ΕΟΤ στην ΔΕΘ και συναντήθηκε με τον υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης κ. Σταύρο Καλαφάτη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΘ-HELEXPO κ. Κυριάκο Ποζρικίδη.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις δυνατότητες συνεργασίας ΕΟΤ και ΔΕΘ για την προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό.


O γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης (δεξιά) με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΘ-HELEXPO κ. Κυριάκο Ποζρικίδη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Θεσσαλονίκη, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ δήλωσε μεταξύ άλλων: “Δύο ήταν οι βασικοί στόχοι που είχε θέσει η κυβέρνηση για την φετινή τουριστική περίοδο. Ο πρώτος ήταν να ανοίξουμε με ασφάλεια εφαρμόζοντας υγειονομικά πρωτόκολλα και ταξιδιωτικές διαδικασίες που θα διασφάλιζαν την υγεία των επισκεπτών, των εργαζόμενων, αλλά και της κοινωνίας. Ο δεύτερος στόχος, ήταν να έχουμε μια σεζόν πολύ καλύτερη από την περυσινή φτάνοντας ακόμα και στο 50% των αφίξεων του 2019. Πετύχαμε και τους δύο στόχους. Και τα καταφέραμε. Γιατί είχαμε συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο εφαρμόστηκε με επιτυχία και με τη συνδρομή όλων των εμπλεκόμενων του τουριστικού κλάδου”.


O γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης (αριστερά) με τον υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης κ. Σταύρο Καλαφάτη.


Μιλώντας στο συνέδριο που διοργάνωσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο κ. Φραγκάκης αναφέρθηκε στα διαρθρωτικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος: “Καθώς βαδίζουμε προς την μετά πανδημία εποχή ο τουρισμός μας έρχεται αντιμέτωπος με τις μεγάλες προκλήσεις της επόμενης μέρας. Η κρίση που περνάμε λειτουργεί ως επιταχυντής εξελίξεων και οι μικρές νίκες που πετύχαμε μέχρι σήμερα στον κλάδο του τουρισμού δεν πρέπει να μας κάνουν να εφησυχάσουμε. Η βιωσιμότητα, η βελτίωση των υποδομών, η ψηφιοποίηση, η προβολή της αυθεντικότητας και της ξεχωριστής ταυτότητας της χώρας μας, η επένδυση στις ποιοτικές υπηρεσίες και την εκπαίδευση, αποτελούν ανάμεσα στα άλλα τις σημαντικότερες προκλήσεις για την επόμενη μέρα. Είναι κρίσιμα στοιχήματα, που πρέπει να κερδίσουμε για να ισχυροποιηθούμε ακόμα περισσότερο στον διεθνή ανταγωνισμό”, τόνισε.

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ επισκέφθηκε επίσης, περίπτερα Περιφερειών, συναντήθηκε με τοπικούς παράγοντες του τουρισμού της Θεσσαλονίκης και εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, ενώ συμμετείχε και στη συζήτηση που διοργάνωσε ο “Οικονομικός Ταχυδρόμος”, με θέμα τον τουρισμό στη Βόρεια Ελλάδα.
Στη φωτογραφία (από αριστερά) ο κ. Αλεξανδρος Θάνος , αντιπεριφερειαρχης Τουρισμού Κ. Μακεδονίας, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Δημήτρης Φραγκάκης και ο κ. Ανδρέας Μανδρινός , πρόεδρος Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top