Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Πνευματικά δικαιώματα

Η Αυτοδιαχείρηση υπέγραψε σύμβαση με τον ΟΠΑΝΔΑ

Τατιάνα Ρόκου - 20 Σεπτέμβριος 2021, 15:46

Η σύμβαση, με ημερομηνία έναρξης 1/9/2021 και διάρκεια έως τις 31/12/2022, ορίζει την καταβολή των πνευματικών δικαιωμάτων, όσον αφορά στη χρήση του συνόλου του ελληνικού και ξένου εκπροσωπούμενου ρεπερτορίου της Αυτοδιαχείρησης και αφορά δημόσια εκτέλεση σε συναυλίες, μουσικές εκδηλώσεις/διοργανώσεις και παρουσίαση/διάθεση στο κοινό μέσω διαδικτύου.


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αυτοδιαχείρησης και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, οι οποίες οδήγησαν στην υπογραφή της σύμβασης αδειοδότησης μεταξύ των δύο φορέων.

Η σύμβαση, με ημερομηνία έναρξης 1/9/2021 και διάρκεια έως τις 31/12/2022, ορίζει την καταβολή των πνευματικών δικαιωμάτων, όσον αφορά στη χρήση του συνόλου του ελληνικού και ξένου εκπροσωπούμενου ρεπερτορίου της Αυτοδιαχείρησης, με βάση το καταρτισμένο αμοιβολόγιό της, όσον αφορά:

1) Τη δημόσια εκτέλεση σε υπαίθριους και στεγασμένους χώρους του ΟΠΑΝΔΑ: συναυλίες, μουσικές εκδηλώσεις/διοργανώσεις.
2) Την παρουσίαση/διάθεση στο κοινό μέσω διαδικτύου, με τις εξής μεθόδους:
α. live streaming (ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση) και
β. on demand (κατόπιν αιτήματος / κατ’αίτηση), μέσω της ιστοσελίδας και των κοινωνικών δικτύων του ΟΠΑΝΔΑ, από χρήστες/ιδιώτες και για ιδιωτική τους χρήση.

Επιπλέον, στη σύμβαση περιλαμβάνεται πρόβλεψη για την καταβολή των αναλογούντων δικαιωμάτων, για την περίπτωση αφενός ταυτόχρονης, με το live streaming, μετάδοσης μαγνητοσκοπημένων συναυλιών, με ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό, μέσω της ιστοσελίδας και των κοινωνικών δικτύων του ΟΠΑΝΔΑ, καθώς και για την περίπτωση ταυτόχρονης φυσικής παρουσίας του κοινού (υβριδική εκδήλωση).

Ο Δήμος Αθηναίων, με κύριους πυλώνες πολιτισμού τον ΟΠΑΝΔΑ και την Τεχνόπολη, έχει προχωρήσει σε ένα ενιαίο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων για όλους, διοργανώνοντας κάθε χρόνο πλήθος συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων και παραστάσεων χορού, καθώς και
εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις ηλικίες.

Ο απολογισμός δε των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του 2020, παρά την πανδημία, είχε θετικό πρόσημο: 116 εκδηλώσεις, με πάνω από 31.000 θεατές και 8.000 ψηφιακούς θεατές, ενώ το «παρών» έδωσαν 780 ωφελούμενοι καλλιτέχνες και εργαζόμενοι από τον χώρο του πολιτισμού. Ιδιαίτερα πλούσιο και ενδιαφέρον ήταν και το πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων το καλοκαίρι του 2021.

Η Αυτοδιαχείρηση εκπροσωπεί πάνω από 25.500.000 ελληνικά και ξένα μουσικά έργα και έχει συνάψει συμβάσεις εκπροσώπησης με πάνω από 75 Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης σε όλον τον κόσμο. Ο Οργανισμός συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις και τις επαφές με όλο το φάσμα των χρηστών μουσικής και των αντιπροσωπευτικών τους φορέων, με στόχο την ολοκλήρωση συμβάσεων αδειοδότησης και την προάσπιση των δικαιωμάτων των μελών και δικαιούχων του.

|
Share |
Σχετικά θέματα:
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top