Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουρισμός και απασχόληση

ΚΙΝ.ΑΛ.: Να αρθεί άμεσα ο αποκλεισμός των εργαζομένων στον επισιτισμό–τουρισμό από το εποχικό επίδομα του ΟΑΕΔ

Τατιάνα Ρόκου - 21 Σεπτέμβριος 2021, 15:08

Δύο κατηγορίες εργαζομένων αποκλείονται από το βοήθημα: οι εποχιακά εργαζόμενοι στην εστίαση, που έχουν χαρακτηριστεί ως εργαζόμενοι χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης και δεν είχαν το δικαίωμα μονομερούς αναστολής της σύμβασής τους, και οι εποχικά εργαζόμενοι στον τουρισμό που έχουν δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης και ήταν δικαιούχοι μονομερών αναστολών σύμβασης και 25 ενσήμων το μήνα, αλλά ακόμα τα ένσημα αυτά δεν έχουν εμφανιστεί στον e-ΕΦΚΑ.


Ερώτηση προς τους υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κ. Χατζηδάκη και Τουρισμού, κ. Β. Κικίλια κατέθεσαν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλγής κ.κ. Γιώργος Μουλκιώτης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Δημήτρης Μπιάγκης και Γιώργος Φραγγίδης και αφορά στην άρση του αποκλεισμού των εργαζομένων στον επισιτισμό – τουρισμό από το εποχικό επίδομα του ΟΑΕΔ.

Ακολουθεί η Ερώτηση:

“Κύριοι υπουργοί,

Ενώ ο ΟΑΕΔ εξήγγειλε την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για το εποχικό βοήθημα για τους εργαζόμενους του Επισιτισμού – Τουρισμού, δυστυχώς οι εργαζόμενοι – δικαιούχοι δεν μπορούν να το λάβουν.

Αυτό συμβαίνει, διότι βασική προϋπόθεση για την λήψη εποχικού βοηθήματος είναι η συλλογή 75 ημερών ασφάλισης κατά την περυσινή περίοδο.

Ωστόσο δύο μεγάλες κατηγορίες εργαζομένων αποκλείονται από το εν λόγω βοήθημα. Πρόκειται αφενός για τους εποχιακά εργαζόμενους στην εστίαση, που έχουν χαρακτηριστεί ως εργαζόμενοι χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης και δεν είχαν το δικαίωμα μονομερούς αναστολής της σύμβασής τους και αφετέρου για τους εποχικά εργαζόμενους στον τουρισμό που έχουν δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης και ήταν δικαιούχοι μονομερών αναστολών σύμβασης και 25 ενσήμων το μήνα αλλά ακόμα τα ένσημα αυτά δεν έχουν εμφανιστεί στον e-ΕΦΚΑ.

Επειδή, όπως προκύπτει από τα παραπάνω, μια μεγάλη μερίδα εργαζομένων στον επισιτισμό – τουρισμό, που βρίσκονται σε δυσμενή θέση αλλά και σε μεγάλη ανασφάλεια, αποκλείονται από το εποχικό βοήθημα και επειδή η Πολιτεία οφείλει να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο και να ενεργήσει, ώστε να μη μείνει απροστάτευτος κανένας εργαζόμενος στον κλάδο του τουρισμού και επισιτισμού,

Ερωτάσθε κ.κ. υπουργοί:
1. Ποια άμεσα μέτρα θα λάβετε για την άρση αποκλεισμού των δύο ως άνω κατηγοριών εργαζομένων στον επισιτισμό – τουρισμό και να δικαιούνται το εποχικό επίδομα του ΟΑΕΔ;
2. Τι πρόσθετα μέτρα και πρωτοβουλίες θα λάβει η Κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπόψη την επικρατούσα κατάσταση στην αγορά εργασίας και τις εργασιακές συνθήκες που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό - τουρισμό, ώστε να προστατευθούν επαρκώς και να μην καταστρατηγούνται τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές
Γιώργος Μουλκιώτης
Βασίλης Κεγκέρογλου
Δημήτρης Μπιάγκης
Γιώργος Φραγγίδης”

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top