Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ποδηλατικός τουρισμός

Πέντε χρόνια πρόγραμμα πιστοποίησης 'Bike Friendly'

Τατιάνα Ρόκου - 24 Σεπτέμβριος 2021, 10:32

Από το 2016 έως και σήμερα, η ανάπτυξη του Σήματος 'Bike Friendly' γίνεται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης. Τα τελευταία δύο χρόνια, το Σήμα 'Bike Friendly' τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Πρόκειται για δύο διαδοχικές διακρίσεις των ενεργειών της NatTour για την προώθηση του βιώσιμου τουρισμού και της βιώσιμης κινητικότητας.


Πέντε χρόνια συμπληρώθηκαν από την πρώτη ανακοίνωση του προγράμματος πιστοποίησης “Bike Friendly” και του ομώνυμου Σήματος που απονέμεται σε ξενοδοχεία, ποδηλατικές εταιρείες, δήμους-προορισμούς και τουριστικά γραφεία.

Ήταν 23 Σεπτεμβρίου του 2016 όταν πραγματοποιήθηκε η πρώτη δημόσια ανακοίνωση του Σήματος “Bike Friendly” σε ενημερωτική ημερίδα της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής. Στην ημερίδα, μεταξύ άλλων, εισηγήτρια ήταν η κα Βίκυ Καραντζαβέλου, δημοσιογράφος και γενική διευθύντρια της NatTour, η οποία παρουσίασε το νέο -τότε- σήμα “Bike Friendly Hotel” και τη σημασία του ποδηλατικού τουρισμού.

Αξίζει να σημειωθεί πως από το 2016 έως και σήμερα, η ανάπτυξη του Σήματος “Bike Friendly” γίνεται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (Ε.Ε.Π.Φ.), μια συνεργασία που, μέσα σε βάθος χρόνου, έχει συμβάλει στην προώθηση της βιωσιμότητας στο χώρο του τουρισμού και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η NatTour, ως διαχειριστής του προγράμματος πιστοποίησης “Bike Friendly” έχει πρωτοστατήσει τα τελευταία πέντε χρόνια στην ανάπτυξη και προώθηση ενός δικτύου ξενοδοχείων, συνεργατών και προορισμών, φιλικών στους ποδηλάτες, στην προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου ως ένα φιλικό προς το περιβάλλον μεταφορικό μέσο, στην ανάπτυξη εναλλακτικών-θεματικών μορφών τουρισμού, όπως ο ποδηλατικός τουρισμός και στην προσέλκυση τουριστών.

Παράλληλα, έχει συμβάλλει στην προβολή και προώθηση των πιστοποιημένων μελών του δικτύου, που πέντε χρόνια μετά, τον Σεπτέμβριο του 2021, αριθμεί 122 ξενοδοχεία, 6 δήμους-προορισμούς, 25 ποδηλατικές εταιρείες-τουριστικά γραφεία, ενώ παράλληλα, η ζήτηση για το Σήμα “Bike Friendly” είναι αυξητική, με αρκετά υπό ένταξη νέα μέλη.Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως τα τελευταία δύο χρόνια, το Σήμα “Bike Friendly”, τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού (12/3/2020) και του Υπουργείου Περιβάλλοντος (19/4/2021). Πρόκειται για δύο διαδοχικές διακρίσεις των ενεργειών της NatTour για την προώθηση του βιώσιμου τουρισμού και της βιώσιμης κινητικότητας.

Σε μια εποχή όπου η κλιματική αλλαγή και η επιδημία του COVID-19 επιβάλει τη “στροφή” προς την αειφορία και τον «ήπιο τουρισμό», όπως και σε μεθόδους κινητικότητας που συμβάλλουν στον αποσυγχρωτισμό και στην επαφή των πολιτών και των επισκεπτών με το φυσικό χώρο και περιβάλλον, το πρόγραμμα “Bike Friendly” συνεχίζει δυναμικά τις ενέργειές του για ακόμη περισσότερο ποδήλατο!

Πέντε χρόνια “Bike Friendly” και συνεχίζουμε!

Γνωρίστε το δίκτυο Bike Friendly, ενημερωθείτε για τις προδιαγραφές ένταξης στο δίκτυο και παρακολουθήστε τα Bike Friendly Νέα, στον κόμβο https://www.bikehotels.travel/.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top