Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια

'Έξυπνες' πινακίδες σε τοπόσημα και μνημεία του Δήμου Σερρών

Τατιάνα Ρόκου - 24 Σεπτέμβριος 2021, 12:10

Ο Δήμος Σερρών θα προχωρήσει και στην τοποθέτηση πινακίδων ονομασίας οδών και ιστορικών πληροφοριών με την τεχνολογία QR Code σε τμήματα δρόμων της πόλης.


Στην ανάδειξη των τουριστικών προορισμών και μνημείων των Σερρών με την τοποθέτηση 50 έξυπνων πινακίδων σήμανσης προχωρά ο Δήμος Σερρών. Οι πινακίδες, που ήδη έχουν αρχίσει να τοποθετούνται σε 28 τοπόσημα και μνημεία του Δήμου, καθώς και σε 22 κεντρικά και πολυσύχναστα σημεία της πόλης, παρέχουν στους κατοίκους και τους επισκέπτες πληροφόρηση στα ελληνικά και τα αγγλικά, ενώ ενσωματώνουν και την τεχνολογία QR Code.

Μέσω της συγκεκριμένης τεχνολογίας, μπορεί κάποιος από το κινητό του να συνδεθεί με την ιστοσελίδα τουρισμού του Δήμου Σερρών, tourism.serres.gr και να ενημερωθεί για όλα τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος καθώς να αποκτήσει πρόσβαση σε χάρτες του Δήμου.

Τη δράση με τίτλο “Εφαρμογές και Σήμανση Τουριστικών Τοποσήμων και Μνημείων” παρουσίασε χθες ο δήμαρχος Σερρών κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης παρουσία του εντεταλμένου συμβούλου Τουρισμού κ. Γιάννη Γάτσιου μπροστά στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης, όπου τοποθετήθηκε μία από τις πρώτες έξυπνες πινακίδες.

Όπως είπε ο κ. Χρυσάφης, η συγκεκριμένη δράση η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον Οκτώβριο, εντάσσεται στο πρόγραμμα της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Σερρών που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

“Οι πινακίδες σήμανσης συμβάλλουν στην προσπάθεια που άρχισε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και την οποία από την πρώτη στιγμή ανάληψης της διοίκησης του Δήμου Σερρών θέσαμε ως προτεραιότητα για την τουριστική ανάδειξη της περιοχής. Με τη σήμανση σημείων, που έχουν ιδιαίτερο τουριστικό, θρησκευτικό, πολιτιστικό και αθλητικό ενδιαφέρον οι Σερραίοι γνωρίζουν καλύτερα την πόλη και τον Δήμο, ενώ οι επισκέπτες μαθαίνουν την περιοχή μας και την πλούσια ιστορία της”, τόνισε ο κ.Χρυσάφης.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, όπως γνωστοποίησε ο κ. Χρυσάφης, ο Δήμος Σερρών θα προχωρήσει και στην τοποθέτηση πινακίδων ονομασίας οδών και ιστορικών πληροφοριών με την τεχνολογία QR Code σε τμήματα δρόμων της πόλης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top