Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΕπιμορφωτικό σεμινάριο για τον εμψυχωτή υπαίθριων τουριστικών δραστηριοτήτων αναψυχής
Εκπαίδευση

Επιμορφωτικό σεμινάριο για τον εμψυχωτή υπαίθριων τουριστικών δραστηριοτήτων αναψυχής

Το πρόγραμμα στοχεύει στην επιμόρφωση ατόμων άνω των 19 ετών, τα οποία, είτε είναι ήδη απασχολούμενοι ή εργαζόμενοι στον Τουριστικό κλάδο των Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Αναψυχής είτε επιθυμούν στο μέλλον να εμπλακούν ως εμψυχωτές / συνοδοί σε προγράμματα εταιρειών, οργανισμών, σχολείων, Ο.Τ.Α. ή άλλων φορέων.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Αναψυχής σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διοργανώνει τον 2ο κύκλο επιμορφωτικού σεμιναρίου με τίτλο “Εμψυχωτής Υπαίθριων Τουριστικών Δραστηριοτήτων Αναψυχής”.

Δικαίωμα εγγραφής έχουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τον τομέα των ΤΥΔΑ – του τομέα δηλαδή του Θεματικού Τουρισμού που συνδέεται με τις Τουριστικές Υπαίθριες Δραστηριότητες Αναψυχής. Ο ταχύτατα αυτός αναπτυσσόμενος τομέας αποτελεί ένα όνειρο και μία πρόκληση συνάμα για πολλούς νέους και νέες στη χώρα που θέλουν να δραστηριοποιηθούν σε ένα διαφορετικό και μη παραδοσιακό κομμάτι του all time classic τουρισμού μας.

Πάνω απ’όλα, το σεμινάριο αυτό, συνδεδεμένο άρρηκτα με τον επαγγελματικό χώρο των ΤΥΔΑ, θα εκπαιδεύσει μελλοντικούς εμψυχωτές ούτως ώστε να είναι πανέτοιμοι για την αγορά εργασίας στο άμεσο μέλλον.

Εμψυχωτής Υπαίθριων Τουριστικών Δραστηριοτήτων Αναψυχής Μοριοδοτούμενο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Εξειδίκευσης

2ος κύκλος
Soft Skills & Επαγγελματικές Τεχνικές Ικανότητες

Σε 11 Υπαίθριες Τουριστικές Δραστηριότητες Αναψυχής
1. Πεζοπορία, Θαλάσσιο Καγιάκ, Ποδήλατο, Rafting, Κατασκηνώσεις Περιπέτειας, Αλεξίπτωτο Πλαγιάς, Διοργανώσεις Team-Building, Αναρρίχηση Top-Rope, Κατάβαση Φαραγγιών, Πάρκα Αναψυχής-Περιπέτειας, Ενεργός Αστικός Τουρισμός

Με τη συνεργασία του Σ.Ε.Τ.E.Υ.Δ.Α.
Χρονική διάρκεια: Νοέμβριος 2021 – Αύγουστος 2022
9 μήνες επιμόρφωση, 450 ώρες – 18 ECTS

Τρόπος υλοποίησης:

  • 18 ενότητες με ασύγχρονες εξ αποστάσεως διαλέξεις που αφορούν στα βασικά προσόντα soft skills των Εμψυχωτών Τουριστικών Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Αναψυχής – ο καθένας μπορεί να διαβάσει την κάθε διάλεξη σε ημέρα και ώρα που να τον εξυπηρετεί.
  • 12 ενότητες με σύγχρονες εξ αποστάσεως διαλέξεις αφιερωμένες στις αναγκαίες Επαγγελματικές Τεχνικές Ικανότητες που πρέπει να διαθέτουν οι Εμψυχωτές ξεχωριστά για τις 11 δημοφιλείς δραστηριότητες του προγράμματος – κάθε Δευτέρα 20.00 – 22.00 online.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην επιμόρφωση ατόμων άνω των 19 ετών, τα οποία, είτε είναι ήδη απασχολούμενοι ή εργαζόμενοι στον Τουριστικό κλάδο των Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Αναψυχής είτε επιθυμούν στο μέλλον να εμπλακούν ως εμψυχωτές / συνοδοί σε προγράμματα εταιριών, οργανισμών, σχολείων, Ο.Τ.Α. ή άλλων φορέων.

Ο εμψυχωτής/συνοδός εξειδικεύεται σε μια ή και σε περισσότερες υπαίθριες δραστηριότητες έχοντας ως πεδίο εργασίας του: είτε το φυσικό περιβάλλον ως συνοδός, είτε ασκεί σχετικές διοικητικές θέσεις, όπως Πωλήσεις, Τμήμα operation, Τμήμα μάρκετινγκ κ.λπ.

Μελλοντικά επαγγελματικά “μονοπάτια” μετά το επιμορφωτικό πρόγραμμα
Η παρακολούθηση του προγράμματος συνδέει δυνητικά τον σπουδαστή με τους ακόλουθους κλάδους:

  • Τουρισμού Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Αναψυχής (Outdoor Activities Companies) φυσικοί προορισμοί, πάρκα κινητικής αναψυχής / περιπέτειας, πολυήμερες, μονοήμερες δράσεις κ.λπ.
  • Ενεργητικών Διακοπών (Outdoor Active Leisure & Holidays) σε φυσικό ή αστικό περιβάλλον, σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο, σε ταξίδια υπαίθριας αναψυχής, περιπέτειας και Οικοτουρισμού.
  • Προγραμμάτων Τ.Υ.Δ.Α. σε ΑμεΑ (κατόπιν επί πλέον εκπαίδευσης).
  • Τουρισμού Ευεξίας (Outdoor Wellness, Yoga Retreats, Multi Outdoor Mindfulness).
  • Επανένταξης Κοινωνικά Ευαίσθητων Ομάδων (Outdoor Adventure Therapeutic Therapy).
  • Αγωγής Υπαίθρου στην Εκπαίδευση (Outdoor Education).
  • Παιδικών Κατασκηνώσεων Περιπέτειας (Adventure Summer Camps).
  • Εκπαίδευσης Προσωπικού Εταιριών (Outdoor Development Management/ Team Building).
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024