Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςIATA: Η μετάλλαξη Δέλτα έπληξε την εσωτερική αεροπορική ζήτηση διεθνώς τον Αύγουστο
Αερομεταφορές

IATA: Η μετάλλαξη Δέλτα έπληξε την εσωτερική αεροπορική ζήτηση διεθνώς τον Αύγουστο

Η συνολική ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια τον Αύγουστο του 2021 μειώθηκε κατά 56% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2019 – μια επιβράδυνση από τον Ιούλιο, όταν η ζήτηση ήταν 53% κάτω από τα επίπεδα του Ιουλίου 2019.

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) ανακοίνωσε ότι η ανάκαμψη των αεροπορικών ταξιδιών επιβραδύνθηκε τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον Ιούλιο, καθώς οι κυβερνητικές ενέργειες ως απάντηση στις ανησυχίες για τη μετάλλαξη Delta του COVID-19 μείωσαν σημαντικά την εγχώρια ταξιδιωτική ζήτηση.

Επειδή οι συγκρίσεις μεταξύ των μηνιαίων αποτελεσμάτων του 2021 και του 2020 δεν είναι δυνατές λόγω αντίκτυπου του COVID-19, όλες οι συγκρίσεις γίνονται με τον Αύγουστο του 2019, ο οποίος ακολουθούσε ένα κανονικό πρότυπο ζήτησης.

Η συνολική ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια τον Αύγουστο του 2021 (μετρημένη σε χιλιόμετρα επιβατών ή RPK) μειώθηκε κατά 56% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2019 – μια επιβράδυνση από τον Ιούλιο, όταν η ζήτηση ήταν 53% κάτω από τα επίπεδα του Ιουλίου 2019.

Αυτό οφείλεται εξ ολοκλήρου στις εγχώριες αγορές, οι οποίες έπεσαν κατά 32,2% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2019, μια σημαντική επιδείνωση από τον Ιούλιο του 2021, όταν η κίνηση μειώθηκε κατά 16,1% σε σύγκριση με δύο χρόνια πριν. Ο χειρότερος αντίκτυπος ήταν στην Κίνα, ενώ η Ινδία και η Ρωσία ήταν οι μόνες μεγάλες αγορές που παρουσίασαν βελτίωση σε μηνιαία βάση σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2021.

Η διεθνής επιβατική ζήτηση τον Αύγουστο ήταν λατά 68,8% χαμηλότερη από τον Αύγουστο του 2019, η οποία ήταν δε βελτιωμένη σε σύγκριση με τη μείωση κατά 73,1% που καταγράφηκε τον Ιούλιο. Όλες οι περιοχές παρουσίασαν βελτίωση, η οποία οφείλεται στα αυξανόμενα ποσοστά εμβολιασμού και στους λιγότερο αυστηρούς διεθνείς ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε ορισμένες περιοχές.

“Τα αποτελέσματα του Αυγούστου αντικατοπτρίζουν τον αντίκτυπο των ανησυχιών σχετικά με τη μετάλλαξη Delta στα εσωτερικά ταξίδια, ακόμη και όταν τα διεθνή ταξίδια συνεχίζονταν με το ρυθμό σαλιγκαριού προς την πλήρη ανάκαμψη, που δεν μπορεί να συμβεί έως ότου οι κυβερνήσεις αποκαταστήσουν την ελευθερία στα ταξίδια. Από την άποψη αυτή, η πρόσφατη ανακοίνωση των ΗΠΑ για άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών από τις αρχές Νοεμβρίου για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες είναι πολύ καλά νέα και θα φέρει βεβαιότητα σε μια βασική αγορά. Ωστόσο, οι προκλήσεις παραμένουν, οι κρατήσεις Σεπτεμβρίου δείχνουν επιβράδυνση της διεθνούς ανάκαμψης. Αυτά δεν καλά νέα και οδηγούν στο ‘παραδοσιακά’ πιο ήρεμο δ’ τρίμηνο του έτους”, δήλωσε ο Willie Walsh, γενικός διευθυντής της IATA.

“Η ταχεία επιβράδυνση της ανάκαμψης της εσωτερικής κυκλοφορίας τον Αύγουστο, λόγω της απότομης αύξησης της μετάλλαξης Delta δείχνει πόσο εκτεθειμένα είναι τα αεροπορικά ταξίδια στους κύκλους του COVID-19. Για τις κυβερνήσεις αυτό στέλνει δύο μηνύματα: Το πρώτο είναι ότι δεν είναι η ώρα να σταματήσουμε τη συνεχή υποστήριξη του κλάδου, τόσο σε οικονομικό όσο και σε κανονιστικό επίπεδο. Το δεύτερο είναι η ανάγκη να εφαρμοστεί μια προσέγγιση βάσει κινδύνου για τη διαχείριση των συνόρων – όπως κάνουν ήδη οι επιβάτες στη λήψη των ταξιδιωτικών τους αποφάσεων”, δήλωσε ο Walsh.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024