Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΚινεζική 'Χρυσή Εβδομάδα', 'χρυσή' ευκαιρία για ταξίδια
Προορισμός

Κινεζική 'Χρυσή Εβδομάδα', 'χρυσή' ευκαιρία για ταξίδια

Η κινεζική Εθνική Ημέρα είναι μια 'χρυσή' περίοδος για ταξίδια. Οι εβδομαδιαίες διακοπές επιτρέπουν τόσο μικρά όσο και μεγάλα ταξίδια, με αποτέλεσμα την έκρηξη των εσόδων από τον τουρισμό, καθώς και του τουριστικού πλήθους.

Μία από τις μεγαλύτερες εθνικές εορτές λαμβάνει χώρα στην Κίνα. Η Εθνική Ημέρα της Κίνας γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου για να τιμήσει την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Την ημέρα αυτή πραγματοποιούνται πολλές δραστηριότητες μεγάλης κλίμακας σε όλη τη χώρα. Οι διακοπές από 1-7 Οκτωβρίου ονομάζονται “Χρυσή Εβδομάδα”, κατά τη διάρκεια της οποίας μεγάλος αριθμός Κινέζων ταξιδεύει σε όλη τη χώρα.

Όπως αναφέρει το silkroadgreek.gr, το φθινόπωρο, με καλό καιρό και άνετες θερμοκρασίες, η κινεζική Εθνική Ημέρα είναι μια “χρυσή” περίοδος για ταξίδια. Οι εβδομαδιαίες διακοπές επιτρέπουν τόσο μικρά όσο και μεγάλα ταξίδια, με αποτέλεσμα την έκρηξη των εσόδων από τον τουρισμό, καθώς και του τουριστικού πλήθους.

Ημέρα Μνήμης
Η 1η Οκτωβρίου 1949 είναι η ημέρα μνήμης της ίδρυσης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Πρέπει να σημειωθεί ότι η ΛΔΚ δεν καθιερώθηκε αυτήν την ημερομηνία. Στην πραγματικότητα, η Ημέρα Ανεξαρτησίας της Κίνας ήταν η 21η Σεπτεμβρίου 1949. Η μεγάλη τελετή, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Τιενανμέν την 1η Οκτωβρίου 1949, ήταν για να γιορτάσει το σχηματισμό της Κεντρικής Λαϊκής Κυβέρνησης της νέας χώρας. Αργότερα, στις 2 Οκτωβρίου 1949, η νέα κυβέρνηση ψήφισε το “Ψήφισμα για την Εθνική Ημέρα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας” και κήρυξε την 1η Οκτωβρίου ως Εθνική Ημέρα της Κίνας. Από το 1950, κάθε 1η Οκτωβρίου γιορτάζεται από τους Κινέζους σε μεγάλη κλίμακα.

Συνολικά, 14 στρατιωτικές επιθεωρήσεις έχουν πραγματοποιηθεί στην πλατεία Τιενανμέν στο Πεκίνο από την 1η Οκτωβρίου 1949. Οι πιο αντιπροσωπευτικές και επιδραστικές είναι οι στρατιωτικές αναθεωρήσεις από τις τελετές ίδρυσης, 5η, 10η, 35η, 50η και 60η επέτειος. Αυτές οι εντυπωσιακές στρατιωτικές παρουσιάσεις προσέλκυσαν χιλιάδες παρατηρητές από το εσωτερικό και το εξωτερικό. Μετά από στρατιωτικές επιθεωρήσεις, γίνονται συνήθως μεγάλες παρελάσεις απλών ανθρώπων που θέλουν να εκφράσουν τα πατριωτικά τους συναισθήματα.

Με αφορμή την Εθνική Ημέρα, διοργανώνονται και άλλες εκδηλώσεις, όπως τελετές υψώματος σημαίας, παραστάσεις χορού και τραγουδιού, εκπομπές πυροτεχνημάτων και εκθέσεις ζωγραφικής και καλλιγραφίας. Αν κάποιος αγαπά τα ψώνια, η Εθνική Ημέρα είναι μια καλή στιγμή, καθώς πολλά εμπορικά κέντρα προσφέρουν μεγάλες εκπτώσεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024