Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουρισμός και οικονομία

ΠΟΞ: 'Το κεφάλαιο κίνησης κινδυνεύει να μετατραπεί σε κεφάλαιο ακινησίας'

Τατιάνα Ρόκου - 06 Οκτώβριος 2021, 09:28

Επιστολή της ΠΟΞ στα Υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Οικονομικών και Τουρισμού σχετικά με το κεφάλαιο κίνησης τουριστικών επιχειρήσεων.


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ)  ζητά, με επιστολή της, από τους υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Οικονομικών και Τουρισμού ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα καταβολής της ενίσχυσης των πληττόμενων από την πανδημία τουριστικών επιχειρήσεων φιλοξενίας, προκειμένου να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να κάνουν το σχετικό προγραμματισμό τους. Και αυτό γιατί, όπως αναφέρουν, η λήξη της τουριστικής περιόδου πλησιάζει και ακόμα χρήματα από τη συγκεκριμένη δράση δεν έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς των επιχειρήσεων.

Ολόκληρη η επιστολή:

“Προς
κο Άδωνι Γεωργιάδη, Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων
κο Θεόδωρο Σκυλακάκη, Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών
κο Γιάννη Τσακίρη, Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Κοινοποίηση
κο Βασίλη Κικίλια, Υπουργό Τουρισμού
Κύριοι Υπουργοί,

Η δράση της “Επιδότησης κεφαλαίου κίνησης πληττόμενων από την πανδημία τουριστικών επιχειρήσεων φιλοξενίας» συνδέθηκε από την αρχή, κατά την εξαγγελία της, με την επανεκκίνηση του τουρισμού. Στόχος της ήταν να ενισχυθούν οι τουριστικές επιχειρήσεις κατά το στάδιο της επαναλειτουργίας τους, μετά από 16 μήνες που έμειναν επί της ουσίας κλειστές και χωρίς έσοδα.

Σήμερα πλησιάζουμε στη λήξη της τουριστικής περιόδου και ακόμα χρήματα από τη συγκεκριμένη δράση δεν έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς των επιχειρήσεων. Το κεφάλαιο κίνησης κινδυνεύει να μετατραπεί σε ‘κεφάλαιο ακινησίας’.

Αντιλαμβανόμαστε τις καθυστερήσεις που αναγκαστικά υπήρξαν λόγω των οικονομικών στοιχείων του έτους 2020 που έπρεπε να ληφθούν υπόψη για τον υπολογισμό της ενίσχυσης και τα οποία συνδέονταν άμεσα με τις φορολογικές δηλώσεις των επιχειρήσεων. Ωστόσο, βρισκόμαστε ήδη στα τέλη Σεπτεμβρίου και οι ανάγκες των επιχειρήσεων είναι τεράστιες. Χωρίς βοήθεια αδυνατούν να ανταποκριθούν στις συσσωρευμένες υποχρεώσεις των τελευταίων μηνών. Είναι απόλυτη ανάγκη τα σχετικά ποσά να πιστωθούν άμεσα στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Παρακαλούμε, λοιπόν, να μας δώσετε ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα καταβολής της ανωτέρω ενίσχυσης, προκειμένου να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να κάνουν το σχετικό προγραμματισμό τους”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top