Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ δυσφορία των επιβατών για τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς μεγαλώνει
Αερομεταφορές

Η δυσφορία των επιβατών για τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς μεγαλώνει

Ο μεγαλύτερος αποτρεπτικός παράγοντας για τα αεροπορικά ταξίδια εξακολουθούν να είναι τα μέτρα καραντίνας. Το 84% των ερωτηθέντων σε έρευνα της IATA δήλωσε ότι δε θα ταξιδέψει εάν υπάρχει πιθανότητα καραντίνας στον προορισμό τους.

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) ανέφερε ότι οι αεροπορικοί ταξιδιώτες απογοητεύονται ολοένα και περισσότερο από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω του COVID-19. Έρευνα που ανατέθηκε από την IATA σε 4.700 ερωτηθέντες σε 11 αγορές τον Σεπτέμβριο, έδειξε εμπιστοσύνη στο γεγονός ότι οι κίνδυνοι του COVID-19 μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά και ότι πρέπει να αποκατασταθεί η ταξιδιωτική ελευθερία.

  • Το 67% των ερωτηθέντων θεώρησε ότι τα σύνορα των περισσότερων χωρών πρέπει να ανοίξουν τώρα, αύξηση κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες από την έρευνα του Ιουνίου 2021.
  • Το 64% των ερωτηθέντων θεώρησε ότι το κλείσιμο των συνόρων είναι περιττό και δεν ήταν αποτελεσματικό στον περιορισμό του ιού (αύξηση 11 ποσοστιαίων μονάδων από τον Ιούνιο του 2021).
  • Το 73% απάντησε ότι η ποιότητα ζωής τους υποφέρει ως αποτέλεσμα των ταξιδιωτικών περιορισμών για τον COVID-19 (αύξηση 6 ποσοστιαίων μονάδων από τον Ιούνιο του 2021).

“Οι άνθρωποι απογοητεύονται όλο και πιο πολύ με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τον COVID-19 και ακόμη περισσότερο έχουν δει την ποιότητα της ζωής τους να υποβαθμίζεται ως αποτέλεσμα. Δεν βλέπουν την αναγκαιότητα των ταξιδιωτικών περιορισμών για τον έλεγχο του ιού. Και έχουν χάσει πάρα πολλές οικογενειακές στιγμές, ευκαιρίες προσωπικής ανάπτυξης και επιχειρηματικές προτεραιότητες. Εν ολίγοις, τους λείπει η ελευθερία των πτήσεων και θέλουν αυτή να αποκατασταθεί. Το μήνυμα που στέλνουν στις κυβερνήσεις είναι: Ο COVID-19 δεν πρόκειται να εξαφανιστεί, οπότε πρέπει να δημιουργήσουμε έναν τρόπο για να διαχειριστούμε τους κινδύνους του ενώ ζούμε και ταξιδεύουμε κανονικά”, δήλωσε ο Willie Walsh, γενικός διευθυντής της IATA.

Αυξάνεται η υποστήριξη για τεστ ή εμβολιασμούς σε αντικατάσταση της καραντίνας
Ο μεγαλύτερος αποτρεπτικός παράγοντας για τα αεροπορικά ταξίδια εξακολουθούν να είναι τα μέτρα καραντίνας. Το 84% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δε θα ταξιδέψει εάν υπάρχει πιθανότητα καραντίνας στον προορισμό τους. Ένα αυξανόμενο ποσοστό των ερωτηθέντων υποστηρίζει την άρση της καραντίνας εάν:

  • Ένα άτομο βρέθηκε αρνητικό για COVID-19 (73% τον Σεπτέμβριο έναντι 67% τον Ιούνιο)
  • Ένα άτομο έχει εμβολιαστεί (71% τον Σεπτέμβριο έναντι 68% τον Ιούνιο).
  • Με τα ποσοστά εμβολιασμού να αυξάνονται παγκοσμίως, το 80% των ερωτηθέντων συμφωνούν ότι οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα αεροπορικώς. Ωστόσο, υπήρχαν ισχυρές αντιδράσεις στο να γίνει ο εμβολιασμός προϋπόθεση για τα ταξιδέψει κανείς αεροπορικώς. Περίπου τα 2/3 θεώρησαν ότι είναι ηθικά λάθος να περιορίζονται τα ταξίδια μόνο σε όσους έχουν εμβολιαστεί. Πάνω από το 80% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι τα τεστ πριν από τα αεροπορικά ταξίδια πρέπει να είναι μια εναλλακτική λύση για άτομα χωρίς πρόσβαση στον εμβολιασμό.

Ενώ το 85% είναι πρόθυμο να κάνει τεστ -εάν αυτό απαιτείται στη διαδικασία ταξιδιού-, παραμένουν πολλά ζητήματα:

  • Το 75% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι το κόστος των τεστ αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για τα ταξίδια
  • Το 80% πιστεύει ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να αναλάβουν το κόστος τους
  • Το 77% θεωρεί την ταλαιπωρία των τεστ ως εμπόδιο στο ταξίδι

“Εδώ υπάρχει ένα μήνυμα εδώ για τις κυβερνήσεις. Οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να κάνουν τεστ για να ταξιδέψουν. Αλλά δεν τους αρέσει το κόστος ή η ταλαιπωρία. Και τα δύο μπορούν να αντιμετωπιστούν από τις κυβερνήσεις. Η αξιοπιστία των ταχέων τεστ αντιγόνου αναγνωρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Η ευρύτερη αποδοχή των τεστ αντιγόνου από τις κυβερνήσεις θα μείωνε την ταλαιπωρία και το κόστος – το κόστος που ορίζει ο Διεθνής Κανονισμός Υγείας του ΠΟΥ θα πρέπει να βαρύνει τις κυβερνήσεις. Είναι επίσης σαφές ότι ενώ οι άνθρωποι δέχονται τεστ και άλλα μέτρα όπως η χρήση μάσκας, όπως είναι απαραίτητο, θέλουν να επιστρέψουν σε πιο φυσιολογικούς τρόπους ταξιδιού, όταν αυτό είναι ασφαλές να γίνει”, δήλωσε ο Walsh.

Μεταξύ αυτών που ταξίδεψαν από τον Ιούνιο του 2020, το 86% αισθάνθηκε ασφάλεια στην πτήση λόγω των μέτρων COVID-19.

  • Το 87% πιστεύει ότι τα προστατευτικά μέτρα εφαρμόζονται καλά
  • Το 88% θεώρησε ότι το προσωπικό των αεροπορικών εταιρειών κάνει καλή δουλειά στην επιβολή των κανόνων κατά του COVID-19

Υπάρχει επίσης ισχυρή υποστήριξη για τη χρήση μάσκας, με το 87% των ερωτηθέντων να συμφωνούν ότι αυτό θα αποτρέψει την εξάπλωση του COVID-19.

Με περισσότερες αγορές να ανοίγουν για ταξίδια, ένας τομέας που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι οι κανόνες και οι απαιτήσεις ταξιδιού που σχετίζονται με τον COVID.

  • Το 73% αυτών που ταξίδεψαν από τον Ιούνιο του 2020 βρήκαν δυσκολία στο να καταλάβουν ποιοι κανόνες ισχύουν για ένα ταξίδι (από 70% τον Ιούνιο)
  • Το 73% βρήκε δυσκολία με τη γραφειοκρατία του COVID-19 (επίσης από 70% τον Ιούνιο)

“Οι άνθρωποι θέλουν να ταξιδέψουν. Το 86% αναμένει να ταξιδέψει εντός έξι μηνών από το τέλος της κρίσης. Με τον COVID-19 να γίνεται ενδημικός, τα εμβόλια να είναι ευρέως διαθέσιμα και τα θεραπευτικά μέσα να βελτιώνονται γρήγορα, πλησιάζουμε γρήγορα σε αυτό το χρονικό σημείο. Οι άνθρωποι μας λένε επίσης ότι έχουν την αυτοπεποίθηση να ταξιδέψουν. Αυτό όμως που μας λένε όσοι έχουν ταξιδέψει είναι ότι οι κανόνες είναι πολύ περίπλοκοι και η ‘χαρτούρα’ πολύ ‘βαριά’. Για να διασφαλιστεί η ανάκαμψη, οι κυβερνήσεις πρέπει να απλοποιήσουν τις διαδικασίες, να αποκαταστήσουν την ταξιδιωτική ελευθερία και να υιοθετήσουν ψηφιακές λύσεις για την έκδοση και διαχείριση των υγειονομικών ταξιδιωτικών διαπιστευτηρίων”, δήλωσε ο Walsh.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024