Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsTUI Group: Το καλοκαίρι του 2021 'κλείνει' με 5,2 εκατ. κρατήσεις
TOs

TUI Group: Το καλοκαίρι του 2021 'κλείνει' με 5,2 εκατ. κρατήσεις

Για το καλοκαίρι του 2022, αναφέρεται το πολύ ενθαρρυντικό νούμερο των 1,6 εκατ. κρατήσεων. Συνολικά, οι κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2022 αυξήθηκαν κατά 54%. Η Τουρκία, η Φλόριντα, η Ελλάδα και η Κύπρος είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί προς το παρόν.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της TUI αποφάσισε, με τη συγκατάθεση του Εποπτικού Συμβουλίου, αύξηση κεφαλαίου κατά 1,1 δισ. ευρώ για τη βελτίωση της δομής του ισολογισμού του ομίλου. Για το σκοπό αυτό θα προσφερθούν 523.520.778 νέες μετοχές σε αναλογία εγγραφής 10:21 (10 νέες μετοχές για κάθε 21 υπάρχουσες μετοχές).

“Μετά τον μετασχηματισμό και την αναδιάρθρωση των επιχειρηματικών τμημάτων και την επανεκκίνηση του τουρισμού τους τελευταίους μήνες, τώρα εστιάζουμε στην αναχρηματοδότηση και τη μείωση της χρησιμοποίησης των κρατικών δανείων. Θέλουμε, μπορούμε και θα βρούμε τον δρόμο της επιστροφής μας στην οικονομική ευρωστία δουλεύοντας ασταμάτητα. Η νέα TUI θα είναι πιο ψηφιακή και πιο αποτελεσματική. Αλλά θα συνεχίσει να θέτει πρότυπα στον τουρισμό, την ποιότητα, την καινοτομία και τη βιωσιμότητα”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της TUI Fritz Joussen. Η Unifirm Limited της οικογένειας Mordashov υποστηρίζει αυτήν τη στρατηγική και, ως ο μεγαλύτερος μέτοχος της TUI, έχει αναλάβει να ασκήσει όλα τα δικαιώματα εγγραφής που αποδίδονται στη συμμετοχή της στο 32% και να εγγραφεί ανάλογα στις νέες μετοχές. Το υπόλοιπο της αύξησης κεφαλαίου αναλαμβάνεται πλήρως από τις Barclays Bank Ireland PLC, BofA Securities, Citigroup, Deutsche Bank και HSBC να ενεργούν ως Joint Global Coordinators and Joint Bookrunners και COMMERZBANK, Landesbank Baden-Württemberg και Natixis ως Joint Bookrunners.

Συμπεριλαμβανομένων των εσόδων από την αύξηση κεφαλαίου, το σύνολο των μετρητών και των διαθέσιμων διευκολύνσεων ανέρχεται σε 4,5 δισ. ευρώ. Ο Fritz Joussen δήλωσε: “Η αύξηση κεφαλαίου θα μας επιτρέψει να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα πιο κοντά στον στόχο μας, την ταχεία αποπληρωμή των κρατικών δανείων. Η βελτιωμένη κεφαλαιακή δομή δημιουργεί μια σταθερή βάση και μας επιτρέπει να εκμεταλλευτούμε ακόμη καλύτερα τις ευκαιρίες που προκύπτουν από την ανάκαμψη του κλάδου. Είμαστε σε εξαιρετική θέση για να επωφεληθούμε από την πλήρη επιστροφή του τουρισμού”.

Η ζήτηση για ταξίδια παραμένει υψηλή: 5,2 εκατ. καλοκαιρινές κρατήσεις
Το συνολικό πρόγραμμα “Καλοκαίρι 21” του Ομίλου ανέρχεται πλέον σε 5,2 εκατ. κρατήσεις, αύξηση 1,1 εκατ. κρατήσεων από την ενημέρωση τον περασμένο Αύγουστο. Ειδικότερα, υπήρξαν έντονες βελτιωτικές τάσεις τις τελευταίες εβδομάδες με κρατήσεις στη Γερμανία και τις Κάτω Χώρες ειδικότερα, πολύ μπροστά από τα επίπεδα του καλοκαιριού του 2019. Αυτό αντικατοπτρίζει την επιστροφή της εμπιστοσύνης των πελατών στην αναχώρηση από τις ηπειρωτικές ευρωπαϊκές αγορές του ομίλου, με βελτίωση του συντελεστή χωρητικότητας τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες πριν από την αναχώρηση, της προφανούς τάσης για βραχυπρόθεσμη κράτηση και της αυξημένης ζήτησης για διακοπές. Η υψηλή ζήτηση για ταξίδια και η συνεχιζόμενη τάση βραχυπρόθεσμης κράτησης αντικατοπτρίζονται στη βελτίωση του συντελεστή χωρητικότητας του στόλου των αεροσκαφών τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες πριν από την αναχώρηση. Πάνω από 2,6 εκατ. πελάτες αναχώρησαν με πακέτα διακοπών TUI τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, οι διπλάσιοι του 1,3 εκατ. πελατών που ταξίδεψαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο το περασμένο έτος.

Για το συνολικό πρόγραμμα “Χειμώνας 2021/22”, οι κρατήσεις σε αυτό το στάδιο είναι 54% των επιπέδων “Χειμώνας 2018-19”. Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί έχουν πλέον αρθεί σε μεγάλο βαθμό για χειμερινούς προορισμούς μικρών και μεσαίων αποστάσεων στις βασικές αγορές του ομίλου και τα ποσοστά εμβολιασμού του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ως εκ τούτου, η TUI αναμένει ευρύτερη αύξηση των διεθνών ταξιδιών αυτόν το χειμώνα. Η εταιρεία σχεδιάζει επί του παρόντος χειμερινή χωρητικότητα από περίπου 60-80% περίπου ενός κανονικού προγράμματος, με τους προορισμούς μακρινών αποστάσεων να αναμένεται να ανακάμψουν πιο αργά. Οι πιο δημοφιλείς χειμερινοί προορισμοί περιλαμβάνουν τα Κανάρια Νησιά, την ηπειρωτική Ισπανία, την Αίγυπτο και το Πράσινο Ακρωτήριο.

Για το καλοκαίρι του 2022, αναφέρεται το πολύ ενθαρρυντικό νούμερο των 1,6 εκατ. κρατήσεων. Συνολικά, οι κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2022 αυξήθηκαν κατά 54%. Η Τουρκία, η Φλόριντα, η Ελλάδα και η Κύπρος είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί προς το παρόν. Ηη TUI πιστεύει ότι οι όγκου του καλοκαιριού 2022 πιθανότατα θα ανακάμψουν κοντά στα επίπεδα του καλοκαιριού του 2019.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024