Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΜε 15.00 επισκέπτες και την ευχή να αποτελέσει θεσμό 'έκλεισε' το 1ο Olympic Yacht Show
Yachting

Με 15.00 επισκέπτες και την ευχή να αποτελέσει θεσμό 'έκλεισε' το 1ο Olympic Yacht Show

Το Olympic Yacht Show έχει ως στόχο να εξελιχθεί σε έναν θεσμό που θα ενισχύει τον ποιοτικό τουρισμό της Ελλάδος και, μέσα από αυτόν, θα προβάλλει τη χώρα. Παράλληλα, θα συμβάλει στην ανάπτυξη του τοπικού τουρισμού στην περιοχή του Λαυρίου και στην ενίσχυση της οικονομίας της.

Με ενθουσιασμό υποδέχθτηκαν οι άνθρωποι της θάλασσας το 1ο Olympic Yacht Show, το οποίο έβαλε τις βάσεις για να αποκτήσει επιτέλους η Ελλάδα ένα yacht show ανάλογο με αυτά του εξωτερικού. Η Olympic Marine του Λαυρίου, για πέντε ημέρες, αποτέλεσε κέντρο συνάντησης των φίλων του θαλάσσιου τουρισμού και του σκάφους. Οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 15.000 και η ευχή όλων ήταν να αποτελέσει η διοργάνωση θεσμό.

Ύστερα από πολλά χρόνια, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν και πάλι σκάφη στο φυσικό τους περιβάλλον, να ξεναγηθούν σε υπερσύγχρονα premium yachts και να ενημερωθούν για όλες τις εξελίξεις που αφορούν τον χώρο σε μία έκθεση που εκτεινόταν σε θάλασσα και σε στεριά.

“Το Olympic Yacht Show είναι μια διοργάνωση που φιλοδοξεί να προβάλει την ελληνική επιχειρηματική σκηνή του yachting και όλους τους συναφείς κλάδους. Και αυτοί είναι πολλοί. Στόχος μας ήταν να αποκτήσει επιτέλους ύστερα από 10 χρόνια απουσίας η Ελλάδα ένα πλωτό yacht show υψηλού επιπέδου, το οποίο θα καταστεί μια γόνιμη πλατφόρμα επικοινωνίας, ένα παγκόσμιο ιδεοδρόμιο με θέμα τη θάλασσα, στην πιο ωραία θάλασσα του κόσμου. Σήμερα, και ύστερα από ένα μεγάλο διάστημα φυσικής απόστασης λόγω της πανδημίας, έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ την επικοινωνία και την επαφή. Με όλες τις δυσκολίες και ό,τι δεινό έχει επιφέρει η πανδημία παραμένουμε πιστοί στο όραμα. Η Ελλάδα δεν μπορεί να παρακολουθεί ως θεατής. Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις να αποκτήσουμε πρωταγωνιστικό ρόλο και να πάρουμε τη θέση που μας αξίζει. Ύστερα από τέσσερα χρόνια αδιάκοπων εργασιών έχω την τιμή και την ευτυχία να βρίσκομαι μαζί με ανθρώπους που συμπορευόμαστε και μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα: τη δημιουργία μας μεγάλης ναυτικής εκδήλωσης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Γιώργο Προκοπίου για την πολύτιμη βοήθεια και να πω δημοσίως ότι αποτελεί πηγή έμπνευσης. Σηκώνει πραγματικά την ελληνική σημαία σε όλο τον κόσμο σε στεριά και θάλασσα”, δήλωσε ο κ. Γεράσιμος Γερολυμάτος, Director της ΟΝDECK Events, και εμπνευστής του yacht show.

Από την πρώτη ημέρα μέχρι και την ολοκλήρωση της διοργάνωσης, η έκθεση δέχτηκε, σύμφωνα με τους διοργανωτές, καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες. Τόσο οι ίδιοι όσο και οι εκθέτες φρόντισαν η κάθε ημέρα να θυμίζει γιορτή, με αποτέλεσμα μικροί και μεγάλοι να απολαύσουν την ξενάγηση στον κόσμο του yachting, σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Στη στεριά, η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία Jaguar Land Rover έδωσε την ευκαιρία σε όσους επιθυμούσαν να δοκιμάσουν τα νέα μοντέλα της με test drive.

Το Olympic Yacht Show έχει ως στόχο να εξελιχθεί σε έναν θεσμό που θα ενισχύει τον ποιοτικό τουρισμό της Ελλάδος και, μέσα από αυτόν, θα προβάλλει τη χώρα. Παράλληλα, θα συμβάλει στην ανάπτυξη του τοπικού τουρισμού στην περιοχή του Λαυρίου και στην ενίσχυση της οικονομίας της.

Το Olympic Yacht Show διοργανώθηκε από την ONDECK Events σε συνεργασία με την Olympic Marine SA. Ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Λαυρεωτικής. Platinum & Title Sponsor του Olympic Yacht Show 2021 ήταν η αυτοκινητοβιομηχανία Jaguar Land Rover.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024