Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΓυρίσματα της νέας χολιγουντιανής ταινίας ‘Expendables 4’ στη Θεσσαλονίκη
Κινηματογραφικός τουρισμός

Γυρίσματα της νέας χολιγουντιανής ταινίας ‘Expendables 4’ στη Θεσσαλονίκη

Ο προϋπολογισμός για τα γυρίσματα που θα γίνουν στην Κεντρική Μακεδονία θα φτάσει 19 εκατ. ευρώ, ενώ θα συμμετέχουν στα γυρίσματα στη Θεσσαλονίκη σχεδόν όλοι οι πρωταγωνιστές της ταινίας.

Από τις 30 Οκτωβρίου θα αρχίσουν τα γυρίσματα της νέας χολιγουντιανής ταινίας “Expendables 4” (Οι Αναλώσιμοι 4) στη Θεσσαλονίκη, όπως ανακοίνωσαν μετά τη συνάντησή τους ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και ο παραγωγός της Millennium Media, Rob Van Norden.

Οι κ.κ. Τζιτζικώστας και Van Norden συζήτησαν στην έδρα της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία εκπροσώπων της εταιρίας παραγωγής του Hollywood και του Film Office της περιφέρειας, τις προετοιμασίες για τα γυρίσματα της ταινίας “Expendables 4”.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι “η δεύτερη μεγάλη κινηματογραφική παραγωγή του Hollywood, που θα πραγματοποιήσει γυρίσματα στη Θεσσαλονίκη θα φέρει στην πόλη πολλούς παλιούς και νεότερους σταρ του Hollywood, μεγάλα ονόματα στον παγκόσμιο κινηματογράφο, οι οποίοι θα αναδείξουν γι’ακόμη μια φορά την περιοχή μας και τις δυνατότητες που έχει η Κεντρική Μακεδονία για να πρωταγωνιστήσει στον παγκόσμιο χάρτη των οπτικοακουστικών παραγωγών. Αυτόν άλλωστε το στόχο είχαμε θέσει ως διοίκηση της Περιφέρειας και βλέπουμε με ικανοποίηση να γίνεται πράξη”.

Τα στοιχεία που έδωσε για την ταινία ο κ. Τζιτζικώστας είναι τα εξής:

  • Προϋπολογισμός για τα γυρίσματα που θα γίνουν στην Κεντρική Μακεδονία – 19 εκατ. ευρώ.
  • Το 50% της ταινίας θα γυριστεί στη Θεσσαλονίκη.
  • Τα γυρίσματα θα διαρκέσουν περίπου 30 ημερολογιακές ημέρες.
  • Θα δημιουργηθούν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας σε όλους τους τομείς (ηθοποιοί, εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό κλάδο, τροφοδοσία κ.λπ.).
  • Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν κατά βάση στον χώρο όπου θα κατασκευαστούν τα στούντιο της Millennium Media στη Θέρμη, αλλά και σε κάποιους ελεγχόμενους χώρους.
  • Δε θα γίνουν γυρίσματα σε δημόσιους χώρους και επομένως δε θα υπάρξει καμιά ταλαιπωρία των πολιτών.
  • Θα συμμετέχουν στα γυρίσματα στη Θεσσαλονίκη σχεδόν όλοι οι πρωταγωνιστές της ταινίας ‘Expendables 4’.

“Με την καλή συνεργασία, που έχουμε χτίσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Film Office με τις χολιγουντιανές και άλλες διεθνείς εταιρίες οπτικοακουστικών παραγωγών, αποδεκνύουμε ότι η Κεντρική Μακεδονία είναι μια φιλόξενη περιοχή και η Ελλάδα πια με το νομοθετικό πλαίσιο που έχει μια φιλόξενη χώρα για τα γυρίσματα τόσο μεγάλων παραγωγών. Θέλω να ευχαριστήσω για την εξαιρετική συνεργασία τόσο την εταιρία Millennium Media, όσο όμως και το Στρατό, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, που συνεισφέρουν σημαντικά στην υλοποίηση της συγκεκριμένης παραγωγής, όπως και όλες τις εμπλεκόμενες δημόσιες υπηρεσίες, που υποστηρίζουν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Έχουμε καταφέρει έπειτα από σκληρή δουλειά και κόπο να κάνουμε τους ανθρώπους των μεγαλύτερων εταιριών παραγωγής ταινιών και τηλεοπτικού περιεχομένου παγκοσμίως να μας εμπιστευτούν, να πιστέψουν στις προοπτικές της Κεντρικής Μακεδονίας και να βάλουμε πλέον την περιοχή μας για τα καλά στον παγκόσμιο χάρτη των οπτικοακουστικών παραγωγών και θα συνεχίσουμε”, τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο περιφερειάρχης μάλιστα ανακοίνωσε ότι “πολύ σύντομα θα έχουμε εξίσου καλές ανακοινώσεις και για νέες ταινίες που θα γυριστούν στην περιοχή μας”.

Από την πλευρά του ο κ. Van Norden ευχαρίστησε τον κ. Τζιτζικώστα, το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και όσες υπηρεσίες ενεπλάκησαν για την εξαιρετική συνεργασία και τη βοήθεια που προσέφεραν για τα γυρίσματα της πρώτης ταινίας, με πρωταγωνιστή τον Antonio Banderas, αλλά και για την εξαιρετική συνεργασία στη νέα κινηματογραφική παραγωγή.

Όπως δήλωσε ο Αμερικανός παραγωγός, “στην Ελλάδα βρήκαμε αποτελεσματικούς συνεργάτες γι’αυτό το εγχείρημα και ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να το κάνουμε ξανά και ξανά στο μέλλον. Ήρθαμε εδώ εξαιτίας της πρώτης ταινίας που γυρίσαμε στη Θεσσαλονίκη και είμαστε πολύ χαρούμενοι για την επιτυχία της, αλλά και για την άψογη συνεργασία που είχαμε με όλους τους φορείς στην Κεντρική Μακεδονία. Γυρίσαμε μια πολύ όμορφη ταινία, που ανυπομονώ να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες για να τη δει όλος ο κόσμος. Η αρχική μας σκέψη ήταν να μην συμπεριλάβουμε την Ελλάδα στη δεύτερη ταινία, αλλά μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των γυρισμάτων της πρώτης, αλλάξαμε άποψη. Τα σχέδιά μας για το μέλλον είναι πολλά και ελπίζουμε ότι θα ανακοινώσουμε πολύ σύντομα τα γυρίσματα ακόμη μιας νέας ταινίας στη Θεσσαλονίκη”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024