Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ταξιδιωτική οδηγία

Το Ηνωμένο Βασίλειο αφαιρεί 47 χώρες από την 'κόκκινη' λίστα

Κωνσταντίνα Τζιούπη - 08 Οκτώβριος 2021, 14:32

Από τις 11 Οκτωβρίου 2021, στην 'κόκκινη' λίστα του Ηνωμένου Βασιλείου θα μείνουν μόνο 7 χώρες, από 54. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα αναγνωρίζεται πλέον από 37 νέες χώρες.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Βρετανού υπουργού Mεταφορών Grant Shapps, από τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, οι χώρες που ανήκουν στην “κόκκινη” λίστα του Ηνωμένου Βασιλείου, θα μειωθούν από 54 σε 7.

Οι χώρες που παραμένουν στην “κόκκινη” λίστα είναι η Κολομβία, η Δομηνικανή Δημοκρατία, η Αιτή, το Εκουαδόρ, ο Παναμάς, το Περού και η Βενεζουέλα.

Παράλληλα, η Βρετανική Κυβέρνηση θα αναγνωρίζει πλέον τα πιστοποιητικά εμβολιασμού 37 νέων χωρών. Στις χώρες αυτές ανήκει η Ινδία, η Τουρκία, η Νότια Αφρική, η Βραζιλία, το Χονγκ Κονγκ, η Γκάνα και το Πακιστάν, από όπου οι επισκέπτες δε θα χρειάζεται να εισαχθούν σε καραντίνα, εφ‘όσον δε θα έχουν επισκεφθεί χώρα της “κόκκινης” λίστας τουλάχιστον 10 ημέρες νωρίτερα από την άφιξή τους στην Αγγλία.

Η ομάδα καταναλωτών Which? προειδοποίησε όμως ότι οι τελευταίες αλλαγές αντικατοπτρίζουν μόνο τις απαιτήσεις για άφιξη στο Ηνωμένο Βασίλειο. “Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ενδέχεται να συνεχίσουν αντιμετωπίσουν περιορισμούς κατά την είσοδό τους σε πολλούς προορισμούς, ειδικά σε άτομα κάτω των 18 ετών που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί”, ανέφερε.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top