Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςWTTC: Η Ελλάδα ξεχώρισε φέτος στο διεθνές τουριστικό στερέωμα
Τάσεις

WTTC: Η Ελλάδα ξεχώρισε φέτος στο διεθνές τουριστικό στερέωμα

Η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες, με τη Γερμανία και το Ην. Βασίλειο να είναι οι σημαντικότερες αγορές της. Η χώρα 'πέτυχε το 86% των αφίξεων Ιουλίου και Αυγούστου του 2019, οδηγώντας σε ισχυρή ανάκαμψη της τουριστικής οικονομίας', λέει στο ΑΠΕ/ΜΠΕ η Elena Corina Rodriguez, υπεύθυνη επικοινωνίας του WTTC.

Τα εύσημα αποδίδει στην Ελλάδα το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού και Ταξιδίων (World Travel & Tourism Council), τόσο για την εξέλιξη της φετινής τουριστικής χρονιάς, όσο και με τον ασφαλή τρόπο ανοίγματος του ελληνικού τουρισμού. Σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, η Elena Corina Rodriguez, υπεύθυνη επικοινωνίας του World Travel & Tourism Council επεσήμανε ότι η χώρα μας δημιούργησε τις συνθήκες, οι οποίες επέτρεψαν τις ασφαλείς μετακινήσεις των ταξιδιωτών, ενώ η στάση της θα μπορούσε να αποτελέσει και για άλλες χώρες σημείο αναφοράς, στην προσπάθεια τους να τονώσουν τις οικονομίες τους που πλήττονται από την πανδημία.

Αποτιμώντας τις επιδόσεις της Ελλάδας το φετινό καλοκαίρι, η κα Rodriguez, αφού σημείωσε ότι “σαφώς” και ξεχώρισε στο διεθνές τουριστικό στερέωμα, εξήγησε ότι πέτυχε το 86% των αφίξεων Ιουλίου και Αυγούστου του 2019, οδηγώντας σε ισχυρή ανάκαμψη της τουριστικής οικονομίας. “Ηταν μία από τις πρώτες χώρες που ανακοίνωσαν ότι θα δεχόταν επισκέπτες που είχαν εμβολιαστεί πλήρως ή θα μπορούσαν να δείξουν αρνητικό PCR για να περάσουν τις πύλες εισόδου της χώρας. Η Ελλάδα ήταν η χώρα που ενθάρρυνε την εισρροή ταξιδιωτών με ασφάλεια, απόρροια της γενικότερης προτετοιμασίας της χώρας”, συμπλήρωσε.

Η υπεύθυνη επικοινωνίας του WTTC είπε ακόμη ότι η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες με τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο να είναι οι σημαντικότερες αγορές της. Ενδεικτικά αναφέρει ότι το 2019 ο τομέας Ταξίδια & Τουρισμός συνέβαλε κατά 20,8% στο συνολικό ΑΕΠ της χώρας και υποστήριξε περισσότερο από το 1/5 όλων των θέσεων εργασίας, γεγονός που φανερώνει πόσο σημαντικός είναι ο κλάδος του τουρισμού για την οικονομία της χώρας.

Σε ό,τι αφορά στις εκτιμήσεις του WTTC για την επόμενη περίοδο, η κα Rodriguez παρατηρεί ότι υπάρχει “τόσο τεράστια συσσωρευμένη ζήτηση”, ώστε αναμένεται τα ταξίδια να συνεχίσουν να αυξάνονται στο μέλλον. Εστιάζοντας στα δεδομένα που δημιούργησε η πανδημία στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, είπε πως φέτος υπήρξε άνοδος των κρατήσεων από τη στιγμή που οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί χαλάρωσαν σε ορισμένες αγορές. “Η Ευρώπη βίωσε ένα καλό καλοκαίρι, ως αποτέλεσμα της άρσης των ταξιδιωτικών περιορισμών μεταξύ των χωρών, των επιτυχημένων προγραμμάτων εμβολιασμού και της χρήσης του Ευρωπαϊκού ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID, που επέτρεψε την ασφαλή επανέναρξη των διεθνών ταξιδιών”, επεσήμανε.

Στο σημείο αυτό, τονίστηκε ότι για την επόμενη τουριστική περίοδο η εξέλιξη των εμβολιασμών αναμένεται να διαδραματίσει και πάλι καθοριστικό ρόλο στις τουριστικές ροές. “Συνολικά η Ευρώπη με την διάθεση των εμβολίων σε πλήρη εξέλιξη τονώνει την αυτοπεποίθηση των πολιτών της να κλείσουν τις διακοπές τους”. Μάλιστα, η κα Rodriguez τόνισε ότι το Ευρωπαϊκό ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την διευκόλυνση των ταξιδιών. “Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού”, όπως είπε, “οι διεθνείς πτήσεις προς ευρωπαϊκούς προορισμούς τον Ιούλιο και τον Αύγουστο έφτασαν το 39,9% του επιπέδου πριν από την πανδημία. Αυτό είναι σημαντικά καλύτερο από πέρυσι (το οποίο ήταν 26,6%), όταν η πανδημία του COVID-19 προκάλεσε εκτεταμένους αποκλεισμούς και τα εμβόλια δεν είχαν ακόμη εγκριθεί”, υπογράμμισε.

Το World Travel & Tourism Council έχει αναδείξει την Ελλάδα ως παγκόσμιο παράδειγμα ασφαλούς ανοίγματος του τουρισμού, την περυσινή χρονιά, με το το βραβείο “Global Champion Award for COVID-19 Crisis Management” να παραλαμβάνεται από τον πρώην υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, σε ειδική εκδήλωση στο Κανκούν του Μεξικού.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024